Puutarhamessujen satoa Leipzig Saksa, perjantain parhaat!

Pieni postaus vielä noista messuista ja mitä siellä oli minua kiinnostavaa puutarhaosastolla.
Halli 1 oli täynnä kaikkea mahdollista, pääsi viininmaistijaisiin,  juustoja tarjolla, erilaisia makkaroita jne ruoka ei loppunut kesken, joka nurkalla joku vaunu tai kärry josta sai ostaa herkullisia syötäviä. Halli 1 oli myös pyhitetty ruokaosastolle ja pääteemana oli Espanja, tosin oli siellä paljon muutakin ruokaa/esittelijöitä. Tavaraakin oli tarjolla ja niiden esittelijöitä paistinpannusta silitysrautoihin. Kosmetiikkaa oli tuollakin.

Mutta se mikä minua eniten kiinnosti oli liian pieni puutarhaosio! Olihan siellä tehty erilaisia istutuksia hortensioista, kevätkukista jne. Siellä oli myös paviljonkeja, muutama puutarhamökki, ei hassumpia mutta noita nyt näkee joka paikassa, ei uutta sillä saralla.

Näitä pöytiä siellä oli ainakin kymmenen jotka pullistelivat sipuleita. Kaikkea mahdollista nyt istutettavaa sipulia. Taustalla näkyy erilaisen laukkojen sipuleita, tulppaaneja, narsisseja, helmilijaa ym ym. Takana Calloja. Saatavilla daalioita, gladiolukisa, vaikka mitä sipulikukkaa. Poistin ihmisiä kuvasta joten hiukan epäselvä. Ei siellä sentään noin paljoa tilaa ollut kuvailla :)

 Tässä etualalla oli Jättilaukan sipuleita joita tarttui kassiini jokusia, upeaa tummaa lilaa siis odotettavissa, toivottavasti kesällä! Niissä oli jo kaksi alkua, joka kertookin sen että laukka lisääntyy näin sivusipuleistaan.


 Begonia bowerae ryhmään kuuluva Begonia multiflora bertini sipuleita, en tiedä nyt suomennosta, en löytänyt, mutta näyttävä pensasmainen ruukussa kasvatettavaksikin. En ostanut  mutta mieli teki ja ehkä vielä hankin. Onko tietoa saako tätä Suomesta???
Etualalla pussissa Ruostekukkien sipuleita, sekoitus.
Oli siellä myös erikseen osio missä myytiin siemenpusseja, mutta olin ne jo ostanut muualta.

Ja tämä osio vasta kiva oli!
 Ja en tietenkään päässyt ohi etten olisi kaktuksia ostanut!!  En päässyt juttelemaan myyjän kanssa mistä nämä hankkii mutta oletettavasti tuo niitä Meksikosta siitä tulee kaupan nimikin " Pieni Meksiko"

Kännykällä kuvattuja ja yritetty näpsiä ettei olisi aina joku edessä, joten laatu sen mukaan.

Tällä osallistun myös Mansikkatilan mailla olevaan Kukkailoitteluun
(Linkitän sinne  postauksen myöhemmin. )

Perjantain parhaat siis myös kyseessä, viikonpäivä puuhastelusta, ohje ylhäällä bannerin alla.


Mukavaa viikonloppua kaikille tasapuolisesti.

Kommentit

 1. Laukat ovat hienoja sipulikukkia, jotka eivät taannu kuten tulppaanit vaan leviävät. Jättilaukka on iso ja komea mutta hiukan vaaleampi väriltään kuin minulla kasvavat Allium sensationit. En löytänyt tuolle begonialle suomalaista nimeä, mutta muistuttaa aika paljon Karjalanneitoa - Begonia tuberhybrida. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme nimi tuolla onkin tuossa kuvassa kun sen suurentaa ja löysin kyllä saksalaisen nimen ja sen alla oli tuo jonka kirjoitin, ehkä uusi risteymä??

   Poista
 2. Upea kaktusvalikoima! Olisi varmaan vaikea päättää mitkä noista ottaisi. Laukat kuuluvat lempikasveihini, ovat niin upeita ja jännittävän näköisiä noustessaan muun kasvillisuuden yläpuolelle.

  VastaaPoista
 3. Oijojj, ihanaa <3 Kiva kaktusosasto. Puutarha messut on aina kivat, mutta toisinaan jää harmittamaan, jos tuntuu, että puutarha osio on jäänyt liian pieneksi!

  VastaaPoista
 4. Voi apua mitä ihanuuksia. Meikäläinen sekoaisi tuolla täysin haalimaan kaikkea :D

  VastaaPoista
 5. Kaikkia ihanuuksia upea kaktusosasto. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 6. Puutarhamessuilla on aina paljon katseltava ja tutkittavaa.

  VastaaPoista
 7. jättilaukka on tosi näyttävä ja kaunis!

  VastaaPoista
 8. Voi kääk! Tuolla saattaisi sortua heräteostoksiin! No, eipä noihin meidän Kevätmessuihinkaan enää kauaa ole.;D Kyllä sieltä viime keväänä tarttui mukula poikineen ja piti itseään muistuttaa, että niille pitäisi sitten olla joku paikka olemassa. Itse asiassa mun tähtiputket päätyivät uuteen penkkiin kesällä ja taisinpa sitä vielä kylvää siemenistäkin. Se on ihana kukka, mutta ilmeisesti kovasti kotiloiden mieleen, sieltä oli niitä helppo kerätä!

  Kiitos ihanan keväisistä terveisistä!<3

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kivoista kommenteista :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oranssitähdikki, oranssia energiaa

Inkivääriä itse kasvattaen

Itse tehty shampoo