Kevättä odotellessaKuva otettu tällä viikolla sunnuntaina 4.2.18. Äkkiä ne maisemat muuttuvat,  kuva etupihalta, takana näkyvien puiden takana on varsinainen puutarha. Ja oikealla näkyvä aita on koiran aitauksesta jossa sillä on oma paikkansa /pihalue ja lämmitetty koppi, kiinni ollessaan, yleensä on vapaana koko päivän. Tuijat kasvaneet korkeiksi, kohta pätkäistään, varjostavat jo pihaa, tosin takana on rakennus joka myös luo varjonsa.
 Lumipalloheisi. Tätä meinaan laittaa puutarhaan lisää.  Hidaskasvuinen vaan.

 Nämä nyt lumen alla.


Mitä kuuluu puutarhaan juuri tänään.  Meillä on pariastetta pakkasta ja lunta siten että näkyy olevan valkoista jossain paikoin. Vuorilla enemmän lunta. Olen peittänyt osan kasvimaasta ja kukista havuilla jo syksyllä. Lumi olisi hyvä suoja mutta sitä meillä nykyään harvoin tarpeeksi.

Eilen tein siementilaukset ja tulevat tällä viikolla. En ole pitänyt kiirettä esikasvatuksella koska meillä on tuo kasvuaika pidempi kuin siellä Suomessa ja sen takia voi esikasvatuksen tehdä tämän kuun lopussa/maaliskuussa tai suoraan maahan huhtikuussa, kuten monissa on suositus. Tomaatit, paprikat, varsisellerin, ja latva-artisokan esikasvatan. Tuo latva-artisokka tekee poikkeuksen , sen laitan heti multaan kun pussin saan,  on hidaskasvuinen. Täällä meillä tuo latva-artisokka on monivuotinen mutta silti se pitää hyvin suojata talvella.

Helmikuu on vielä rauhallista aikaa näin puutarhan tienoolta. Aurinko lämmittää jo parvekkeen yli 10 asteeseen. Siemenet on tilattu ja joitakin uusia kasvejakin, osa suoraan alkuna. Tilaa ei ole hirveesti esikasvatteluun. Kasvimyymälästä ne lähetetään siihen aikaan kun ne saa istuttaa maahan joten ei tarvitse itse taimia säilytellä.


Tähän aikaan on tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnista joten itse aloitan B-vitamiini kuurin 3viikkoa juuri tänään. Ja juon enemmän yrttiteetä kuin kahvia, vaikka vaikeeta se on :) Inkivääritee oikein hyvä lisä nyt kasvattamaan vastutuskykyä! Voit ostaa tuoreen inkiväärin ja siitä pieniä paloja liottaa juomaksi tai ostaa valmista kuivattua jauhetta.


Onko siellä Suomessa kivoja messuja tiedossa puutarhan saralta?? Meillä olisi talo, puutarha ja vapaa-aika messut "aikas lähellä", ajoa 2,5 tuntia joten ehkä sinne viikonloppuna. Jos tulee lähdettyä laittelen postausta jos mitä kivaa löytyy...taitaa tosin löytyä liikaakin! Täällä saa aina ajella pitkiä matkoja jos johonkin haluaa, ei ole matka eikä mikään jos pari tuntia vierähtää suuntaansa. Asun "maalla" :)

Mukavaa keskiviikkoa, näin meillä täällä kasvualueella Keski-Saksa.


Kommentit

 1. Olisikin ihana päästä matkassasi Saksan puutarhamessuille, joten kuvia odotellessa ;)

  Voih, kevättä kaivataan niin että kipiää tekkee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että messuille pääsen, ei aina niin iisiä kun eivät ole lähellä.

   Poista
 2. Mielenkiinnolla odottelen messupostaustasi. Varmasti paljon erilaisia juttuja kuin täällä kotimaassa.

  VastaaPoista
 3. Odottelen messukuviasi mielenkiinnolla. Tuo lumipalloheisi on kaunis kasvi. Minullakin on pieni pensas, joka on valkoisia palloja täynnä, vaikka olen varsinainen poropeukalo.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkuli, näillä näkymin ollaan menossa, mutta meillä vaihtuu suunnitelemat moneen kertaan :)

   Poista
 4. Kauniita juttuja sinulla on siellä lumen alla piilossa. :-) Minä olen monesti yrittänyt kaikenlaisia vitamiinikuureja, mutta en ymmärrä, miten voikin olla niin vaikeaa muistaa ottaa yksi pilleri päivässä. Ja muutenkin omasta terveydestä huolehtiminen (ainakin tuossa mielessä) on aika heikkoa. Pitäisi varmaan ryhdistäytyä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.