Perjantain mietteitä

  Siellä Suomessa taitaa olla lunta. Meillä sataa vettä ja luvassa myrskyä koko viikonlopulle. Nurmikko on niin liejua että ei kävellä siedä ja haravoitavaakin riittää vielä.  Kuten kuvasta näkyy meillä vielä vihreää, se lieju ei näy. Tuo vaaleanpunainen kanerva on piristävä näin pimeänä aikana.

Kynttilöitä olen poltellut iltaisin se piristää myöskin. Ihan kuin kaamos hiipisi iholle asumaan. Niin käy hermoihin tuo pimeys ja sade. Halloweenia emme enää vietä mitenkään.Poika sen verran iso ja kai sitä itse on tullut jo vanhaksi. Ennen oli isotkin pippalot kavereille, nyyssäreitä ym mökeillä pimeäsuunnistusta jne ohjelmaa asiaan kuuluvine ruokineen ja tunnelmineen. Nykyään se on näin että poika omissa jutuissaan ja me "vanhukset" omissamme. Hyvää ruokaa ei unohdeta eikä hyvää viiniä, lukemista tai elokuvaa. Pieniä hetkiä yhdessä kruunaa arjen juhlaksi.
Olen paljon laittanut kurpitsaa ruokiin ja juuri tuo kesäkurpitsa on ollut tosi monipuolinen. Sitä voi "paistaa" pannulla, lisätä pizzoihin tai keittona, laatikoissa tai jopa uunissa suikaleina kypsentää. Lisukkeeksi käy mikä vaan. Pähkinöitä olen myös lisännyt ruokiin, pienetänyt ne ensin ja hiukan pehmentänyt pannulla. Salaatteihin lisään kaikkea mahdollista mitä löytyy vielä tuoreena omasta maasta, kasvarista tai kaupasta. Basilikaa, korianteria, persiljaa, ruohosipulia, salviaa ihan kaikkea voi keskenään sekoitella ja joukkoon sopii myös pähkinät ja jopa joku kiva juusto paloina.

Teetä olen juonut iltaisin lukiessani, ja suosikkeja tällä kertaa ovat inkivääri ja mustaherukanlehti.

On paljon flunssaa taas liikkeellä joten kannattaa syödä paljon kasviksia, hedelmiä, juureksia, yrttejä ja muista hyvä käsihygienia.!!


Olisiko jokin aihe josta haluat että kirjoitan? Hiukan on nyt hiljaiseloa mutta olisi kiva tietää mikä kiinnostaa! ?


Ja loppuun hiukan huumoria, sitä ei saa unohtaa!

Mukavaa viikonloppua kaikille tasapuolisesti!

Kommentit

 1. Täällä tosiaan lunta maassa. Kesäkurpitsa on todella monipuolinen vihannes, mutta pitsaan en ole kokeillut, hyvä vinkki. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Lunta riittää ja tiet ovat liukkaita. Juuri tulin Ilonaa viemästä kaverille ja matkan varrella oli kolme rekkaa eri mäissä jumissa... Aika varovasti sai ajella!
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Kyllä lunta on tullut aikalailla tiet ovat sohjoisia kun nyt on lämpöastetta taitaa lumet sulata. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.