Suunnitelmia puutarhaanMeillä koiranpentumme nyt 4kk on aina vapaana,  on siis koko päivän ulkona. Normaalisti tulee nukkumaan lämmitettyyn koppiinsa parveekkeelle kun olen itsekin sisällä, mutta kissan perässä riehuu aikas paljon tai omissa leikeissään.  Paljon on minun kanssani ja silloin opetellaan tapoja ja kyllä jokuset tavat jo päässä onkin mutta kun silmä välttää, niin tiedätte tunteen. Paljon tein muutoksia puutarhaan jo vanhan koiran aikoihin mutta tämä täystuho on todella erilainen kuin vanha kultainen noutajamme oli. Miten tuo kerkiikin joka paikkaan on nopeempi kuin kissamme.

Kukat tai niiden rippeet saavat olla rauhassa kun olemme yhdessä ulkona mutta kun yksin on niin piilottelee luitaan sun muita kukkapuskiin ja muuten vaan niitä näykkii, ei sentään syö niitä. Kun teen pihahommia se on varmaa että koirulimme tekee myös. Minulla on kukkia jotka eivät ole myrkyllisiä koiralle ja kissalle ja ne jotka ovat, ovat muualla, kuten narsissit ja tulppaanit, kurjenmiekat ja liljat, näitä minulla on takapihalla, siellä saavat olla rauhassa.

Tilaan aina syksyllä uusia istutettavia pensaita kuten nytkin ja suunnittelen hiukan kevättä silmällä pitäen mitä teen toisin. Tällä kertaa pitää myös laittaa verkot esille että istutukset saavat olla rauhassa. Meillä on vielä lämmintä, tänään luvassa 20 astetta. Syksyä toki täälläkin mutta istuttaa voi hyvinkin kerkiivät juurtumaan ja peitän osan talvella ja suojaan maan.


Näitä tilasin Tarha-Alpi joka saa rehottaa sitten koivun, sen ainoan suomesta tuodun alla ja myös laitan muuallekin rehottumaan. Tämä kestää hyvin kuivuutta ja on näyttävä perenna, kasvaa jopa 100cm korkuiseksi. Ja keltaisena loistaa kuin aurinko sateisella säällä.

Jaloangervo , Amethyst,
Tummavioletti kukinto, lempivärini tietenkin ja tämä lähinnä puuaidan vierustaa koristamaan.

Keijuangervo, joka myös ilahduttaa värillään ja helppohoitoisuudellaan.

Ukkolaukkaa tilasin myös ja tämän laitan kokonaan takapihalle jonne koiruli ei pääse kaivamaan valvomatta. Naapurissa nämä rehottaa keväisin tosi kauniisti ja päätin myös kokeilla itsekin.

Kuvia minulla ei noista vielä  ole mutta näillä ajattelin itseäni ilostuttaa ja paketti tulossa viimeistään ma. Laitoin nimiin linkit niistä näkee kyseisen kasvin.

On tosi tärkeää kun on eläimiä että mitä kasvia, kukkia, yrttejä laittelee ettei niistä ole haittaa kissalle tai koiralle.

Ja tässä linkki vaaralliin kasveihin Kissalle
Koiralle,

ja tässä myös hyödyllinen linkki 


Oletko itse suunnitellut uusia kasveja ja huomioitko lemmikit?


Muista arvonta on vielä huomiseen, oikealla ylhäällä linkki sinne.


Lähteet linkit.


Kommentit

  1. Kivoja kasveja olet tilannut. Kissojen tulon jälkeen olen joutunut miettimään kasvien myrkyllisyyttä. Toinen kun tahtoo maistaa kaikkea vihreääkin. Huonekasveja meillä ei ole lainkaan ja parvekkeen kasvit valitsin myrkyttömistä. Mökkipihassa voin kasvattaa vapaammin ja kerätä kimppujakin mökin pöydälle. Kiva, kun kirjoitit tästä tärkeästä aiheesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itse että puutarhassa olisi paljon kukkia mutta kyllä se hiukan rajoittaa kun on eläimiä, kun tuo koirakin on ain avapaana pihassa. Onneksi tuonne varsinaiseen puutarhaan ei pääse mutta riittää kun etuosaa myllertää :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.