Pelargoni siemenestä---itää.


Siinä se on, Pelargonian alku siemenestä kasvatettuna. Tämä on laji kotipelargonia eli Pelargonium x zonale. Pieni vielä mutta alku kuitenkin.

Laitoin näitä 5 ensin kokeiluun ja 3 on lähtenyt, kesti noin 5pv. Jäljellä on vielä siemeniä ja laitan nyt loputkin kun näin että lähtevät näinkin hyvin.

Tämä pussi joka on nyt itämässä on sekoitus erivärisiä joten värit ovat yllätys. Lisäksi minulla on punaisia ja laitan ne myös nyt itämään. Kävin kellarissa  ja siellä jo  reipasta kasvua joten kohta siirrän ne ylempiin kerroksiin ja katson sopivia pistokkaita niistä.

Laitoin nämä siemenet suoraan multaan ja kostutin mullan, en likomäräksi. Sitten keittiön ikkunanalaudalle ja muovi päälle.

Nyt pitää tuo kohta tukea ja jonkun ajan päästä siirrän sen ismopaan purkkiin. Vielä tuossa on tilaa.

Täällä myös tietoa Pelargonioista


Tulisi pian lämpimät, parvekkeelle jo menijöitä. Siirrän heti parvekkeelle kun mahdollista. pelargonia kyllä kestää pientä viileyttäkin, näistä sanotaakin että ekoihin pakkasiin asti voi olla ulkona/parvekkeella jne.

Kommentit

 1. Sinulla on ihanaa, kun on se suuri parvekkeesi. Ja on teillä vähän lämpimämpääkin kuin meillä. Kesällä on kaunista. Jännä nähdä, mitä värejä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se parveke yksi huone kesällä on ja täynnä kukkia..puutarhakin tosin saa omansa :)

   Poista
 2. Pelargonin kasvatus siemenestä on kivaa ja antoisaa. Muutama on tullut kasvateltua. Nyt talvettelen niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInulla kanssa osa kellarissa mutta kiva saadaa lisää..

   Poista
 3. No johan. En ole itse koskaan ajatellutkaan pelargonia itse kasvattaa. Ehkä sekin siis voisi onnistua...Pitäisi vaan olla rohkea ja aikataulullisesti kai pian myös - nopea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pian nuo lähtivät itämään :) Kiitos kommentista :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.