Monivuotinen Hyasintti, ei vain joulukukka.Tiesithän että Hyasintti on monivuotinen sipulikasvi? Sitä on  Hyötämällä eli muuttamalla sen oikeaa kukintaikaa saatu suosittu joulukukka. Muutoin Hyasintti on varhain keväällä kukkiva kasvi.

Eli voit kokeilla saatko Hyasinttisi kukkimaan ensivuonna puutarhassa. Minulla täällä Saksassa nuo kukkivat runsaina keväällä ja nyt kokeilen laittaa nämä jouluhyasintit keväällä maahan ja katsotaan miten käy. Normaalisti sipulikukat laitetaan syksyllä maahan. Keväällä voi istuttaa mm miekkalijat, eli gladiolukset, daaliat.. tässä  linkkiä. Voi olla että kukintaa saa odottaa muutaman vuoden sen takia että se rytmihän muuttuu taas tai sitten eivät lähde ollenkaan kukkimaan. Aika näyttää. Hyasintti on myrkillinen varsinkin sen sipuli ja tuoksukin on allergisoiva. Lääkehiili on hyvä olla kotona sekä pikkulasten että lemikkien varalle. Meillä sitä on ollut aina. Ja on hyvä olle perillä myös miten tätä lääkehiiltä annetaan. Eli kokoa kotiisi ohjeet myrkyllisistä huonekasveista jos sinulla niitä kotona on tai puutarhassasi sekä ohjeet miten annat lääkehiiltä ja milloin.

Itse tykkään kun on erivärisiä Hyasintteja ryhmänä. Ja tämä muuten allergikolle hyvä idea, kasvattaa ulkona! Voit myös istuttaa sipulit ruukkuun parvekkeelle tai ihan vain leikkokukkanakin menestyvät. Leikkaan itsekin muutamia aina parvekkeelle ja myös sisällekin keväällä. Näistä on siis iloa minulle sekä jouluna että keväällä. Lempikukkani tämä hyasintti monine väreineen. Wikipedia sanoo että on olemassa yli 2000 lajiketta, joten väriä riittää. Minulla kasvaa puutarhassa, violetti, valkoinen, sininen ja punertava.

Nyt nämä hyasintit joita otin kuvaan odottavat kellarissa multaan pääsyä keväällä. Laitan sitten infoa miten sain ne kasvamaan ja kukkimaan. Itse en muuten kastele ollenkaan sisällä olevia hyasinttejä, vain jos niitä on monta eriaikana kukkivaa, siten ei tuo varsi kasva niin hirveesti ja hyvin kukkii ja runsaana.

Laitan tähän kivan linkin Hyasintista
Käytin tällä kertaa linkitykseen Suomela.fi sivustoa kun sieltä löytyy vaikka mitä. Ei siis ole mikään maksettu juttu, eikä yhteistyö. Seuraan itse heidän sivustoaan.Kommentit

 1. Harmi, että eilen heitin juuri kaikki kuivahtaneet hyasintit pois. Pitää ensi jouluna yrittää muistaa. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Alan lähes aivastella, kun katselen ja luenkin postaustasi :-))
  En ole vuosiin pystynyt ottamaan hyasinttia sisälle ja jos menen kylään, on pakko pyytää siirtämään hyasintti käyntini ajaksi pois. Silti ilmassa leijuu vahva tuoksu, mutta jos itse kukka on poissa, pärjään kyllä vähän aikaa ja otan sitten kotona antihistamiinia.
  Koska kukkia on niin paljon, valitsen kasvatettavaksi jonkin muun kuin hyasintin.
  Hyviä neuvoja niille, jotka voivat käyttää.

  Kohta alkavat härkäviikot, sitten saa taas alkaa touhuta arkisesti, mukavaa...
  Hyvää arkea sinullekin :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.