Kosmetiikan mikrohelmet, käytätkö sinä niitä?


Kuva Greenpeacen sivulta artikkelista joka käsittelee Mikrohelmiä, eli muovijätettä!
Hyvä kuva ja ikävä asia!


Olen aikoja sitten lopettanut ihonkuorinnan tuotteilla jotka sisältävät pieniä mikrohelmiä eli muovia ja toisekseen en kuori ihoani enää ollenkaan ja hyvin pärjään näinkin.
  1. Tarkista aina tuotteiden ainesosaluettelo ennen ostamista! Jos luettelossa on sanat polyethylene, polypropylene tai orpolystyrene (joskus merkitty vain PE, PP, PET tai nailon), älä tuhlaa rahojasi tähän tuotteeseen.( Lähde Greenpeace.)
ja nykyään katson tosi tarkkaan mitä tuubini tai purkkini sisältävät. Jos en ole varma, en osta tuotetta. Olen ollut mukana Greenpeacen toiminnassa tukemalla sitä jo varmaan 30 vuotta. Ja saan säännöllisesti lehden jossa kerrotaan heidän työstään maapallon parhaaksi. Itse teen oman osani aina kun voin, tämä kosmetiikkateollisuus on eräs jota seuraan ja  mietin todella tarvitsenko tuotetta vai en.. useimmiten en tarvitse.  Jos voin teen itse omaa kosmetiikkaani luonnonomista kasveista ja jos ostan, ne ovat luonnonkosmetiikkaa ja sertifioituja! Sillä ei se tarkoita että kaikki luonnonmukainen olisi automaattisesti turvallista ja riskitöntä. Näillä olen pärjännyt ja sillä että katson mitä suuhuni laitan. Ei ihoni ole mikään unelma, vaan rasvainen sekaiho ja olen kärsinyt huonosta ihosta nuoruudessa.
Ja tuota ihonkuorintaa en ole tarvinnut, ehkä joskus nuorena sen olen tehnyt viimeksi.

On paljon mitä voimme tehdä itsemme hyväksi ja luonnon hyväksi. Miten voimme luonnon, vesistöjen kuormittumista estää omalta osaltamme.  Ja nykyään saa jo hyvin tietoa kaikesta mahdollisesta mikä vahingoittaa tai mikä ei vahingoita luontoa. Kyllä minullekin tulee tunne että ei tämä mitään auta oma osani, kun kaikki muut tekee mitä lystää, mutta itselläni on parempi olla ja ainakin oma osuuteni on poissa luonnosta.

Pienillä asioilla voi vaikuttaa ja yksi on nämä kosmetiikkatuotteet ja niiden sisällön tutkiminen, ottamalla selvää asioista. Miten niitä tehdään, miten testataan, mikä on niiden vaikutus itseen, onko niillä vaikutuksta myös haitallisesti johonkin jne. Kosmetiikkaa käytetään päivittäin, on tuhansittain tuotteita ja niiden luvataan tehdä sitä ja tätä, jokainen haluaa saada tuotteensa esille ja myymään, saada voittoa. Mutta jokainen tekee toki omat valintansa, tämä on minun valintaani. Ja elämäntapaani. ja siksi tein myös tämän postauksen, on hyvä tietää mitä käyttää. Ja hyvä artikkeli myös hammastahnoista, pesetkö sinä hampaasi mikrohelmillä?
Minä en pese.

Alla olevat linkit on tosi hyvä tästä mikrohelmi asiasta. Kannattaa lukea!!


Greenpeacen artikkeli mikrohelmistä

http://www.iltalehti.fi/asuminen/2016072821970149_an.shtml


Lähde greenpeace artikkeli.Tämä ei ole mitenkään maksettu postaus, eikä yhteistyötäkään. Vaan omaa mielipidettäni asioista ja tärkeä. Ja tässä blogissa otan kantaa myös näihin asioihin.Kommentit

  1. Silmäni eivät kestä enää lainkaan meikkiä, eikä oikein ihokaan. Päänahka ei lainkaan väriä, ei ole siis paljoa luettavaa. Kosteusvoide on ihotautilääkärin määräämää, iho kun kuivuu liikaa. Pitääpä silti katsoa, mitä se sisältää.
    Kiitos taas tiedosta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.