Psori vie päänahkani.

                                    
Näin pimeenä ja harmaana aikana on kiva katsella kauniita kuvia. Siellä Suomessa taitaa olla lunta, meillä on sateista ja viileää. Aiheena tällä kertaa itseänikin ärsyttävä ja hermoja koetteleva Psoriasis. Minulla se tosin on vielä "lievänä" ja päänahassa. Onko se sitten kiva paikka sille, no ei ole. Minulla on pitkät ja luonnonkiharat hiukset joten kivaa!

Olen miettinyt että joskos tästä innostuisi hiukset leikkaamaan kokonaan vaikka  muutaman sentin pituisiksi vain, en tiedä mutta vielä sinnittelen. Ja tässä muutamia vinkkejä joita olen itse kokeillut ja hyväksi todennut, teille jotka kärsitte samasta ongelmasta. Ja joille shampoot aiheuttaa päänahan kutinaa.

Sehän on selvää että Psori yltyy kun on stressiä ja tai murheita, surua jne. Itselläni oli kamala kevät suruineen ja perään murheineen ja sen kyllä tunsin ja huomasi,  ei se tosin ohi ole mutta vähemmällä kuitenkin.

Käytän luonnonkosmetiikka jos vaan mahdollista ja katson tarkkaan mitä pullot ja purnukat sisältävät. Olen tullut siihen tulokseen että hiuksilleni ja varsinkin siis päänahalleni on hoitoaine paras apu. Pesen päänahkani jokatoinen päivä ja siis vain hoitoaineella. En käytä shampoita enää ollenkaan ja hiukset ovat puhtaat sekä päänahka parempikin. Tosin kortisonia pitää käyttää pahempiiin kohtiin etten rikki raavi ihoa. Mutta tämäkin on helpottanut juuri näiden pesukertojen tihentymisen takia. Ja lisäksi teen kahden viikon välein öljyhoidon, se vasta hyvää tekee!

Käytän kookosöljyä lähinnä ja sen levitän päähäni ja annan vaikuttaa jopa seuraavaan aamuun asti. Irtoo hyvin kaikki töhnät joita tuo psori muodostaa. Onneksi tämä sairaus ei tartu, mutta on inhottava.
Moni kärsii kuivasta päänahasta ja syynä on usein liian voimakkaat pesuaineet, liian usein pesu, hiusten käsittelyt, värit,  parfyymit ja muut kemikaalit joita ei todellakaan tarvitse käyttää ollenkaan. Joskus olen pessut jopa kanamunalla hiukseni, ei paha ollenkaan! Itse tein kesällä nokkoshuuhteluita iholle ja päänahkaan sekin oli virkistävää ja hoitavaa.

Kokeile siis itsekin ihan pelkkää hoitoainetta hiustenpesussa, luonnonkosmetiikkatuoteita. Tai jos et niistä tykkää, katso mitä pullosi sisältää, ota selvää mitkä ovat haitallisia aineita ja mitkä voisivat allergisoida. Nykyään käytetään liikaa jos jonkinlaista kemikaalia ja mietinkin tarviiko niitä edes. Netistä löytää hyvinkin tietoa jos on asioista kiinnostunut.

Ja jokainen toki käyttää mitä lystää, mutta jos onglemia esiintyy ehkä on hyvä miettiä, miksi. Oma psoripäänahkani ei kestä kuin muutamia tuotteita ja siksi kun olen niin monelle jo herkistynyt, jopa allergisoitunut. Ja yksi hyvä hoitomuoto mutta kallis on etelänmatkat näin pimeään aikaan. Kun olimme viimeksi reissussa ja sain aurinkoa sekä suolavedessä kellumista ei ollut tietoakaan kutinoista päänahassa, kyllä nuo ovat luonnonkeinoista parhaimmat, kelle ne avun suo. Pahimissa tapauksissa ei oikein mikään ole avuksi. Mutta tsemppiä te joilla tätä vaivaa on!
Linkki Psoriasisliiton sivuille


Molemmat kuvat cco-lisenssikuvia, eli vapaaseen käyttöön.

Kommentit

 1. Ei meillä ole vielä lunta räntää on sadellut. Miehelläni on Psorias päässä ja muualla kehossa ei kiva joka iltainen rasvaus. Mukavaa syksynjatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kokemusta ja työlästä on tuo raasvauskin, mutta ilman sitä vielä hankalampaa. Kiitos kommentista Ritva ja mukavaa syksyä teille molemmille!

   Poista
 2. Harmi tuollainen sairaus, eteläänkään kun ei ihan aina pysty menemään. Tai ole varaa. Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummo, mutta pahempiakin on kuin tämä, mutta kiusallinen tämä sairaus on.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.