Puutarhaan ideoita

Nyt on vuorossa puutarhan syys-siivous ja leikataan sekä hävitetään vanhoja pois. Siinä vasta hommaa. Mutta tuntuu että puutarha on kuin viidakko jo. Ainakin nuo kukkapenkit joille en juurikaan ole tehnyt mitään kun aika on mennyt yrttien ja syötävien kasvien jne kanssa.

 
Tässä on siivottavaa. On kiva kun on vihreetä  mutta kiva kun jotakin kukkisikin. Tässä on kyllä kukkivia mutta keväällä ja näin myöhemmin kesällä/syksyllä ei enää mitään. Joten uudistusta kaipailen. Onko vinkkejä kellään ?Ajattelin poistaa kolme ruusupensasta kun ovat niin kituliaita että silmiin sattuu kun katselee. Kyllä ne kukkivat mutta vähänlaisesti ja tilalle laitan ensivuonna daalioita enemmän. Niitä toinkin kotisuomesta ison kasan viime kesänä kun siellä autolla olimme. Joten ruusujen jättämä aukko on paikattu. Minulla on pidempiä ja lyhyempiä daalioita. Ja erivärisiäkin, punaisia, keltaisia, tummanpunaisia.
Lisäksi laitan ylimmän kuvan Pensashankikin koristamaan ja juurikin tuon keltaisen version, ainakin se kukkii melkein koko kesän ja kerkii noi kevät kukat pois alta.
Isokukkaisin pensashanhikki, jonka kukat ovat voimakkaan keltaiset ja lehdistö kirkkaan vihreä.


Ja sitten puutarhani outo yksilö, en siis tiedä  mikä tämä on.Samettisumakki vai jalopähkinä???  Veikkaan kyllä itse tuota sumakkia, en tiedä mistä lie tuohon tullut, mutta meinaan sen joka tapauksessa siirtää muualla, on se sitten mikä tahansa. Jos joku tietää vinkkejä kiitos!! Kunhan ei ole myrkkysumakkia!! No ei ole, siinä on pyöreemmät lehdet, onneksi :)


Pieni katsaus pihaani, mukavaa uutta viikkoa!
Kommentit

 1. Tuo puu näyttäisi lehtien perusteella haisujumaltenpuulta (ailanthus altissima), en tiedä kasvaako se siellä ja onhan noita puita muitakin, joilla on saman tapaiset lehdet. mm. samettisumakki. Kasvaako lähistöllä jotain saman tapaista?
  Jumaltenpuun olen kuvannut kukkablogiini https://sirokko2.wordpress.com/2012/06/06/ailanthus-altissima/, jos se on se niin kannattaa tuhota.

  VastaaPoista
 2. Syysasterit, punahatut, syysleimut, syyshortensia...ne ainakin vielä kukkivat omassa puutarhassa kesäkukkien lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sirokko, tuo taitaa sittenkin olla tuo sumakki kun on nukkamaiset varret, se sille tyypillistä, luin jostain. Ja kiitos Mari,hyvistä vinkeistä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.