Luumua luumua

Siinä odottaa 4 kiloa luumuja hilloksi tuloa. Pesu ja matojen etsintää. Tänä vuonna jälleen kerran noissa ollut paljon matoja, melkein näkyvätkin kun tarkkaan katsot. Ei kauheen houkutteleva kuva, mutta sen hillon maku tärkein. Helppoakin kun mikä tehdä itse. Aikaa vie vain tuo puhdistaminen, kivien poisto, keittäminen ja soseutus, hillosokerin lisääminen. Tällä kertaa se sokeri on 2:1 kun ei ollut lähikaupaasa normaalia mitä käytän eli 3:1.

Tätä sitten herkutellaan talvella, toki tämä ei ole viimeinen satsi jonka teen, vielä niitä on...

Paahtoleivän päälle ja myös meillä tykätään kaurapuuron päällä, jonka joka aamu teen veteen. Viikonloppuisin en, etteivät ihan vallan kyllästy syöjät :)

Terveellistä ja hyvää. Teitkö sinä jo luumuhilloa? Entä jotakin muuta näistä?

Luumupiirakkaa tuoreista luumuista, tai kuivattunakin.
Teen myös glogiä jouluksi, eli litra "kirkasta" ja luumuja pestynä, puhdistettuna kannelliseen isoon astiaan ja sitten pimeään ,viileään odottamaan joulua. Luumuja halkaistuna, noin 3kg. Vuorotellen luumuja ja sokeria ja päälle sitten se kirkas liemi. Sokeria noin 2-3 rkl vähintään kerroksittain/vuorotellen luumujen kanssa. Eli lasipurkki on oltava riittävän iso. Minulla se on 7l. Kun on riittäävn kauan ollut, vähintään 10 viikkoa nyt siis hyvä aika tehdä!, Pidempi on parempi voit joko siivilöidä luumut pois ja laittaa "mehun" eripulloon, mutta minä annan olla tuossa purkissa. Sitä mössöäkin on kiva syödä, mutta ei liikaa huh on "väkevää". Kiva iltaisin kynttilöiden hämyssä maistella omaa glögiä :)
Tässä valmiina. Eli ihan kivasti tuli hilloa. 6 purkkia on 450g ja noi 3 pieniä.


Herkutellaan..
Kommentit

 1. Ihanan paljon luumuhilloa. Meillä ei taida tuo luumu menestyä tällä korkeudella. Itsekin syön aina arkiaamuisin kaurapuuroa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaurapuuro onkin hyvä aamupala. Muistan erään syksyn kun tein 60 purkkia..siinä oli urakkaa. Nyt ei ole luumuja niin paljoa,onneksi :)Kiitos mummo!

   Poista
 2. Luumuhillo on niin hyvä kaurapuuron kanssa. Olen ihan hulluna tuoreisiin luumuihin, syön niitä suoraan puusta vaikka kuinka paljon. Luumusato jäi pieneksi tänä vuonna. Tuota glögiä voisi kokeilla, sitten kun luumuja tulee taas runsaasti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.