Juureskeitto minun tapaani

                                      Kuva cco lisenssikuva, ei omani.Sato on juuri parhaillaan. Keittiössä on kuuma, ulkona myös, tai ei enää. Siellä oli yli 30 astetta joten tänään nautin keittiöhommista. Ulkona sataa vettä ja ihanan viileää.
Teen juureskeittoa  omaa reseptiä, saas kattoo tuleeko syötävää.

Keittelen siis, juuriselleriä, kurpitsaa joista käytössä Myskikurpitsa, Kesäkurpitsa ja Talvikurpitsa.  Joukossa on myös punaisia porkkanoita, antavat kivan lilan värin, myös käsiin :)Tällä kertaa muiden juuresten keltaisuus voitti ja keitto vain hiukan tummempaa mutta ei lilaa.

Varsiselleriä ja Bataattia jota voi käyttää perunan tapaan, ei ole sukua perunalle. Ja vielä yksi Keltajuurikas jonka keittelin erikseen ja näin sain kuoren näppärästi irti, punajuuren sukuun kuuluva. Mutta keltainen.

Jokaista juuresta siis yksi ja varsiselleriä  vain puolikas ja mukulaselleriä myös. En mitannut vettä mutta sanoisin että sitä oli noin kaksilirtaa, osa haihtui keitettäessä pois.

Keittelin pehmeäksi ja soseutin mixerillä, joukkoon juuresmaustetta vielä ja sehän tietenkin Yrttipajan koska en käytä muita kuin heidän tai omia sekoituksiani. Sekä noin 200ml ruokakermaa joka antoi pehmeän kermamaisen silauksen keitolleni.

Maistiaisiin osallistui 4 ihmistä ja kaikki sanoivat että hyvää, se on paras palkka minkä keittäjä voi saada, varsinkin kun kyse omista resepteistä. Mielelläni kokeilenkin omia sekoituksiani ja näissä se käy. Harvoin tulee ihan suurta pettymystä maunkaan suhteen.
keiton tekee pian,tämä systeemi/resepti on todella yksinkertainen. Ja tulee samalla kokeiltua monipuolisesti juureksia. Ja meiltä läheltä saan Biotuotteita jos niitä ei ole itselläni, nämä myös kaikki Biojuureksia.

Lautaselle ja päälle tuoretta basilikaa jos sitä on ja tumman leivän kanssa tai patongin.Meillä suositaan tummaa leipää joten se tällä kertaa  mukana. Ja olemme tietoisesti vähentäneet lihan syöntiä  joten keittoja tai patoja meillä kuluu. Juureksista saa hyvää pataruokaa myös tehtyä, ehkä sitä ensikerralla.
Kommentit

 1. Kaunista tuo satosi ja onpa maukkaan näköinen keitto.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on todella kaunis, harmi kun ei omani. Unohdin ottaa kuvat ennekuin laitoin tuohon keittoon, se oma kuva :) Kiitos Enkuli, sinulle myös!

   Poista
 2. Oi, näyttää herkulliselta! Kokeilin ensi kertaa kurpitsakeittoa tänä syksynä, erityisesti myskikurpitsasta tuli todella hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuo myskikurpitsa oli uusi tuttavuus mutta hyvää oli,kiitos Mari! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.