Sunnuntain mietteitä

Täällä on ollut hiljaista. Olen kokenut että en viitsi vuodesta toiseen kirjoittaa samoja juttuja miten kasvarissa on jälleen sitä ja tätä tai miten puutarha heräilee kevääseen, mitä sieltä pilkistää. Samoja juttuja joka vuosi ja ne samat asiat myös muissa blogeissa. Oikeastaan haen sitä suuntaa nyt mistä jatkan tämän blogini kanssa. Puutarha jutut ovat täällä meillä aikaisemmassa kun siellä Suomessa ja jo sekin turhauttaa kirjoitella kun ei ne vinkit oikein osu kohdilleen. Yrtit ja niiden kasvatus on minulla edelleen etusijalla,  mutta  enemmän hyötyä niiden kirjoittamisesta on tuolla facessa yrttiryhmissä jne. Joten...

No mitä kuuluu meidän kevääseen. Eilen oli 20 astetta lämmintä, tehtiin pihahommia urakalla. Puiden siistimistä, perennojen siistimistä ja pensaiden myös. Syreenissä on jo alut.
Kasvarissa salaatit jo kasvaa kohinalla. Samoin viimevuotinen persilja ja kohopenkistä saa jo ruohosipulia.  Tiesithän että suositellaan vasta syksyllä luumupuiden ja kirsikkapuiden karsimista, vain kuolleet oksat pois näin keväällä! Ei ne jaksa sekä uutta kasvattaa että paikata leikkuu jälkiä yhtäaikaa.

Nyt odotan sadetta kun unohdin viime sateen aikaan kalkita ja lannoittaa nurmikon. Eli se homma heti kun sataa. 

Kanat munii ahkeraan, ovat olleet joka päivä ulkoilemassa aitauksessaan koko talven. Täällä se on mahdollista. Siilet nukkuu vielä, meillä on tällä kertaa 2 kappaletta viime vuonna oli 3.

Kevät on ihanaa aikaa. Vielä meillä tulee kylmiäkin aikoja ja nyt saakin olla tarkkana ettei halla, pakkaset vie noita kukan nuppuja kuten on joskus käynyt. Voin toki peittää osan syreeneistä ovat sen verran matalia vielä mutta isoimmat puut ja puskat en enää ylety niitä peittämään. Havut ovat vielä pihassa joten saan äkkiä ne kukkien suojaksi jos on tarvis.

Tänään on viileempää, vain 12 astetta, sopiva päivä  olla laiska :)

Mukavaa uutta alkavaa viikkoa!
Kommentit


  1. 20 astetta lämmintä, kuulostaa ihanalta! Täällä odotellaan kovasti lumien sulamista. Tänään onkin aurinko paistanut koko päivän. Mukavaa maaliskuun loppua☀️☀️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.