Kaktuksia puutarhaan, oisko ideaa...

Olen sitä mieltä että meillä näin teen ensi kesänä! Ja syy, ne kestävät kuumuutta ja eivät tarvitse kastelua:) Eli ruukkuihin voi istuttaa isojakin kaktuksia ja kiikuttaa ne sitten ulos kun ilmat sallivat, miksei?? Itselläni on kaktuksia parvekkeella mutta taidankin siirtyä puutarhan puolelle niin ei ole tuota ikuista kastelurumbaa. Meillä on ollut huhtikuusta alkaen poikkeuksellisen kuumaa ja kuivaa ja satoa on menetetty koko maassa. Helteet ovat olleet 30 ylöspäin pitkiä aikoja usein jo 37-39 astetta ja aurinko porottaa siniseltä taivaalta ihan maahan asti. Sadetta ei ole juurikaan ollut meidän nurkilla moneen kuukauteen ja se näkyy tietenkin. Isoja ongelmia kuten siellä Suomessakin on ollut tänä vuonna. Sanonkin että asun Välimeren alueella ilman merta. Kävin siis pikavierailulla Dresdenissä ja siellä kävin mm. hikoilemassa kasvitetellisessä puutarhassa.  Ulkona oli 38 ja sisällä hiukan enemmän. Kuivuus näkyi koko puutarha-alueella vaikka yrittivät parhaansa mukaan kastella. Mutta aurinko on armoton. Kaktukset olivat kotonaan.


 Nämä olisivat tosi kivoja ja myös koristeellisia pihassa, vai mitä? Talveksi vaan lämpimään, ehkä voisi perustaa kaktuskasvarinkin, ei ollenkaan huonompi idea! Ruukuissa tietenkin, ei noita muuten voi siirrellä, ilman ongelmia iholla.Olisikohan hyttysille kiva nämä lihansyöjäkasvit ulkona?? Kuva ei paras, lajeja on siinä jokunen, lasin takaa kuvattu. En mennyt sisälle sillä minussa tuota lihaa olisi ollut runsaasti jota syödä :)
 


Tosin sitten ei voisi laittaa hyönteishotellia jos nuo ylläolevat kasvit valtaavat pihaa. Onko sinulla muuten hyönteishotelli? Sen voi rakentaa kätevästi ja talvellahan siihen on hyvää aikaa kun puutarha lepää.

Tänäänkin lämpötila on 35 ja odottelen sadetta, ehkä sadetanssi voisi auttaa, onko kellään kokemuksia??


Nautitaan olosta vaikka luonto ei nautikaan enää.

Kommentit

 1. Kaktukset on kauniita ja melkoisen helppohoitoisia. Liialla vedellä ne saa kyllä hengiltä. Kasvitieteellisissä puutarhoissa on upeita kaktuksia.

  Kuivaa on ollut. Koivuista karisee ruskeita lehtiä. Siileille on pitänyt laittaa vettä, tosin nyt on jo jonkun verran ukkosilla satanut.
  Hyönteishotelli on vielä tekemättä. Puhetta siitä on kyllä jo ollut.
  Mukavaa loppuviikkoa

  VastaaPoista

 2. Mä tykkään kovasti kaktuksista! Miksei puutarhaankin😊Mukavaa elokuuta💕

  VastaaPoista
 3. Kaktukset ovat kivoja, mutta enpä ole tullut hankkineeksi vielä yhtään. Täytyykin hankkia itselleni kaktus, kun se pärjäisi vissiin vähemmälläkin hoidolla. ;-) Erityisesti nuo pyöreät kaktukset ovat mieleeni; "lonkeromaiset" eivät niinkään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.