Aika kuluu tehdessä

Aurinkoiset ilmat jatkuvat, tälle viikolle luvassa 30 astetta. Mutta tänään ja eilenkin oli vain 24 astetta. Kastella on saanut selkävääränä kastelukannuja raahaten ja kahtena päivänä otin jo vesiletkunkin avuksi nurmikko ressu on aivan ruskeaa, sillä aurinko on armoton. Välillä kyllä tuntuu että en Keski-Saksassa asukaan vaan jossain välimerenrannalla, ilman merta.
Olen tehnyt hilloja, musta-punaherkasta, kirsikoista niiden sekoituksista  noin 50 erikokoista lasipurkkia ja myös likööriä kirsikoista ja mustistaviinimarjoista, alkaa olemaan juomapuoli kohdillaan :) Olen kuivattanut kaikkea mahdollista viimeisenä salvia ja kreikkalainen vuori tee jota olen kuullut sanottavan myös vakoiseksi salviaksi, tämä on vaalea liuskelehtinen Sideritis dasygnaphala keltahuoparaudakki, ja istutellut siemenestä kasvattamani tomaatit kasvariin etteivät kaikki kasva yhtäaiakaa, satoa antaa tällä hetkellä 10 tainta. Kukkakaalit ja parsakaalit jo syötiin, ei niitä niin montaa jäänyt etanoiden tuhoilta. Kesäkurpitsaa onneksi  on vielä ja siitäkin satoa tullut ihan kiitettävästi.

Teen kesäkurpitsasta helppoa "paistosta" eli laitan tomaattia, paprikaa ja kesäkurpitsaa pannulle ja annan niiden muhia kunnes ovat kypsiä, sitten vaan maustetta joukkoon ja tuo mauste on mikä milloinkin, juuresmaustetta, sipulia. Helppo ruoka ja tänään lisänä eiliset perunat. Lihaa en syö kovin usein. Kun kaikki kotona sillon toki tulee tehtyä erilailla, mutta onneksi meillä syö kaikki paljon juureksia, vihanneksia. Lisukkeena käy kyllä vaikka jauhelihapihvit, punajuuripihvit jne.

Kuvassa alla, lisätty omaa satoa parsakaalit joita höyrystin kuten yleensäkin, sillä höyrystäminen säilyttää paremmin vitamiinit/hivenaineet ym.  Parsakaalista voi syödä myös varret ja lehdet. Miellä syödään parsakaalia usein, sillä on useita hyviä terveysvaikutuksia lue linkistä alla.
Askel terveyteen parsakaali, linkki

Iltaehdessä hyvä artikkeli parsakaalista! 


Oletko itse kokeillut kesäkurpitsaa??  Se on tosi monipuolinen myös, sisältää mm kaliumia, hyvä ruuansulatukselle! Meillä kasvaa myös keltaisia jotka hiukan makeempia.

Hyvä linkki kesäkurpitsan käytöstä, reseptejä


Mukavaa heinäkuuta kaikille tasapuolisesti!

Kommentit

 1. Ahkera olet ollut paljon olet tehnyt säilöön. Kiitos noista hyvistä linkeistä. Hyvää alkanutta heinäkuuta:)

  VastaaPoista
 2. Kesän parasta satoa suoraan lautaselle!
  Euroopan tuulet sekoittavat taas ilmastoa, mutta onneksi on parempi kesä kuin pariin viime vuoteen monissa maissa.
  Kauniita kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkeistä. Parsakaali ja kesäkurpitsa ovat todellisia herkkuja ja terveellisyys tulee lisäksi mukana.

  VastaaPoista
 4. Onpas siellä lämmintä❤❤Täällä nyt 12 astetta....Mukavaa heinäkuun alkua☀️☀️

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteista! Mukavaa kesää :)

  VastaaPoista
 6. Minä pidän myös kesäkurpitsasta

  VastaaPoista
 7. Kiitos ja ihanaa kesän jatkoa.Olen ollut vähän laiska olemaan koneella,aika menee niin nopsaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.