Alppiruusujen aikaan

 Alppiruusu, meidän pihan komistus.  Anoppi kyseli että olenko lannoittanut tuota kun niin paljon kukkii ja leviää. Helmikuussa heittelin kahviporoja juurille joka onkin tosi hyvä ja ympäristöystävällinen lannoite!!
Meillä tämä kasvaa syreenin lähellä ja tämähän suosii että jokin olisi suojana,vaikka mäntyjä, männyn juuret menee suoraan syvälle ja tämän taasen jää enemmän pintaan joten parina mänty olisi hyvä. Niitä meillä ei ole,  joten syreenit kelpaavat hyvin. Maakin näkyy olevan ok, multavaa, hapanta. Tämä viihtyy tuulensuojaisessa paikassa. Ihan suoraan keskelle nurmikkoa en tätä laittaisi silloin ei ole suojaa ollenkaan!  Ja tämä suosii myös puolivarjoista paikkaa, meillä se toteutuu kun iltapäiväälä ei aurinko tähän enää osu. Saisi vaan levitä enemmän!! Ja mikä parasta ampiaisia ja mehiläisiä näky olevan pensas täynnä tänä aamuna kun nämä kuvat otin, jipii eivät ole ainkaan meiltä vielä hävinneet. Vähiin ovat käyneet nuo erittäin tarpeelliset pölyttäjät, joten luonnonmukaista lannoitetta suositaan meillä ja kiroan noita lannoitemääriä mitä pelloille sysätään, tosi ikävää kun hyönteiset häviää. Käytän paljon ruohonkeikkuusilppua kasveille lannoitteena ja myöskin kahvinporoja olen säästänyt ja sillä lannoittanut. Ainakin ruusut, pelargoniat, hortensiat, alppiruusut ja atsaleat  tykkäävät kahvinporoista lannoitteena ja kahvinporot myös houkuttelevat matoja ja siten saat myös kuohkeutta maahasi !
Millä sinä lannoitat? Käytätkö kemiallista vai luonnonmukaista lannoitetta?

Tässä linkissä tosi hyviä ideoita lannoitteeksi, toimii olen kokeillut!


Näillä kauniilla kukilla toivottelen oikein hyvää äitienpäivää!!


Lähteet, omat muistiinpanot, Yle.fi , Gardena.com ja omat kuvat.
Kommentit

 1. Pitääkin laittaa poroja noille alppiruusuille. Kerään kahvinporoja. Biolanin Luonnonlannoitetta käytän ja rodoille niille sopivaa lannoitetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa ne kiittää runsaalla kukinallaan, kiitos Satu :)

   Poista
 2. Vautsi, ompas upeaa kukintaa <3 Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 3. Hienosti kukkii alppiruusu! kahvinporoissako lienee salaisuus. Aurinkoista alkavaa viikkoa💛💚💛

  VastaaPoista
 4. Upea alppiruusu! Meillä on niin aurinkoinen piha, että alppiruusut viihdy, harmi. Se olisi niin kaunis.
  Minä lannoitan kaikki bokashilla, eli teen hapatetta biojätteistä ja sillä saadaan vanhasta mullasta nopeasti hyvää ja ravinteikasta multaa. Typpeä teen nokkosia uuttamalla. Kahvinporotkin menee multaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.