Hopeaeukalyptus " Azura"

Hopeaeukalyptys, eli Eucalyptys gunnii " Azura", kestää talvenpakkasia jopa -15 asteeseen, löysin tekstin suomenkieliseltä sivulta että -20 asteeseen. No ainakin tuo -15 on minulla täällä rajana, sillä harvoin meillä on kovia pakkasia joten tämän voin hyvin istuttaa ulos ja tänään iltapäivällä se tapahtuu, paikka on katsottuna valmiiksi.

Tämä on rungollinen pensasmainen ja kasvaa 2-3 metriseksi. Istutusaika on koko vuosi. Uskoisin että myös siellä Suomessa kasvualueella 1 tämä voi hyvinkin menestyä ulkona. Ja on sanottu että tämän lehtien mieto tuoksu karkottaisi myös muurahaisia, no sen kokeilen kyllä myöhemmin, kasvarissa on aina muurahaisia. Se miten tämä laji viihtyy sisätiloissa ei ole kokemuksia, en ainakaan löytänyt netistä.

Aurinkoisesta puolivarjoon on toive paikka ja myös ruukussa menestyy. Siitä kasvaako sitten miten suureksi jos ruukkuun laittaa en tiedä.  Ohjeesta luin että ruukkukasvina herkempi paleltumaan joten suojaus on suotavaa! Mutta mielestäni hyvinkin kokeilemisen arvoinen kasvi ja juuri tämä Azura laji  joka on siis talvenkestävää lajia näistä eukalyptuksista joita on monia erilaisia!!

Kuivua ei saa kokonaan ja ihan uidakaan ei saa joten sääolosuhteet vaikuttavat tämän viihtymiseen ulkona. Mielenkiintoista kokeilla miltä näyttää tuleva kesä, ainakin nyt talvi on satanut ihan kiitettävästi. Ja lisää infoa laitan kun ensin kokeilen tätä ulkona kasvattaa. En löytänyt kokemuksia muista kuin sisäkasveista.

Löysin sivun jossa tämä on ollut myytävänä siellä Suomessa, en tiedä onko valikoimassa tänä vuonna mutta aina voi kysyä!
Tässä linkki heidän sivulleen


Onko sinulla tästä  Azurasta kokemuksia?


Linkkejä

wiki

Infoa huonekasvina

täältä Saksankielistä infoa


Lähteet ylä mainitut linkit, oma valokuva.

Kommentit

 1. Ostin tuollaisen Prismasta. Pari viikkoa on ollut ja on jo aika huonossa hapessa. On ikkunalla ja alkoi kuivattaa lehtiään. Mielestäni ei ole lionnut, liekö sitten kuivahtanut liikaa jossain kohden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen ongelmaan en osaakaan vastata, tuli vaan mieleeni se kuivuminen, sen luin että jos liikaa kuivuu ei enää tokene.

   Poista
 2. Olen tavannut häntä vain leikkona, ja nätti onkin!

  VastaaPoista
 3. Ihan outo tuttavuus minulle kaunis:)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista! Kokemusta ainoastaan leikkokukkana. Sellaisena on ainakin hyvin kestävä. Olen haaveillut eukalyptuksesta puutarhassa, olisiko tässä ratkaisu. Kiitos linkistä :).

  VastaaPoista
 5. Uusi tuttavuus minulle. Kauniit lehdet tuossa kasvisssa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.