Kevättä ilmassa ja mullassa, keskiviikon keventäjät


Talventähti Eranthis hyemalis, myös Italiantalventähti nimeltään.

Heräilevät jo puutarhassa, todella aikaiseen tänä vuonna!  Vaikka meillä on kevät aikaisemmassa kuin siellä Suomessa mutta ei näin aikaisessa sentään. Ehkä on vielä lunta ja pakkasia odotetavissa silloin kun se oikea kevät pitäisi alkaa. Viime vuonna näin kävi ja syreenin nuput ja monet muut paleltuivat. Tämä Talventähti on alkujaan Italiasta ja täällä meillä se on levinnyt luonnonvaraisena puutarhaani, sanotaan siis karkulainen. Sillä tätä emme ole istuttaneet puutarhaamme.  Muurahaiset usein levittävät siemeniä. Huom ! Tämä on myrkyllinen joten se saa kasvaa meillä vain  muutamassa paikassa ja poissa eläinten lähettyviltä. Pienen määrän syöminen aiheuttaa harvoin ongelmia! HUS -kasviluetteloLumikello, puistolumikello Galanthus nivalis. 

Sipulikasveihin kuuluvat nämäkin ja muurahaiset voivat levittää siemeniä. Meillä näitä kasvaa puutarhan täydeltä ja nyt on valkoisena maa, ei siis lunta :)  Tästäkin  sanotaan myrkyllinen, pienet määrät syötynä eivät aiheuta oireita. Hus-kasviluettelo


Ja tässä hiukan kotinurkilta ilmakuvaa. Poika harrastaa myös lennokkeja ja kamera siinä tietenkin pitää olla.  Joki tuossa virtaa ja nuo lammet ovat tekolampia jotka ovat muodostuneet hiekankaivamisen seurauksena. Noissa tekolammissa ei voi uida mutta lähellä on tehty myös uimakelpoinen lampi jossa myös leirintäalue. Kalaa noihin on istutettu ja lintukanta on runsas. Taustalla näkyy "vuoristomaisemaa" joka ympäröi tätä aluetta missä asun, joten asustelen laaksossa :) Eilen illalla otettu kuva.

Tule sinäkin mukaan viikonpäivä puuhailuun! Linkitä omasi kommenttiin tai minun blogini sinun postaukseesi. Joka päivälle oma teema ja aihe tietenkin vapaa!! Ja ohjetta on yläpalkissa, helppoa kuin mikä.


Näin meillä tänään, keskiviikon keventäjät ja piristystä päivääsi!

Lähteet, omat muistiinpanot, Hus-kasviluettelo, Puutarha.net, wikipediaa, Pinkka Helsinki.fi,omat valokuvat.


Kommentit

 1. Kyllä onkin komea maisema.Kevät siellä jo kurkistelee.Toivotaan pakkaset pois.Katselen saanko aikaan keskiviikon kevennykse.Nyt tekisi kovasti mieli kahvia.Terveiset.

  VastaaPoista
 2. Lumikellot ovat aivan ihania :) Toivon kovasti pääseväni ihailemaan niiden kukintaa keväällä. Kivaa keskiviikkoa ja samalla tammikuun viimeistä päivää :)

  VastaaPoista
 3. Oi, oi - sinä onnekas, ei täällä vaan vielä!

  VastaaPoista
 4. Kevät siellä jo kurkkaa! Mukavaa viikkoa💕☀️

  VastaaPoista
 5. meillä on satanut tänään ihan valtavasti lunta. Talventähtien alut olivat tosin sitä ennen jo nähtävissä:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.