Maanantain makoisat, viikonpäivä puuhailuja


Ihana maanantai, koko viikko edessä uusine kujeineen. Tosin kivaa olisi viettää viikonloppuakin pidempään, muutta kohta on joululomaa, mutta ei sitäkään kaikilla. Tänään on aiheena Maanantain makoisat,  mitä se tuokaan tullessaan!?

Herkutellaanko vai jotakin muuta kivaa? Olen jo lisännyt mandariinin syöntiä kun ne vaan ovat niin hyviä! Voiko niitä syödä liikaa??

Tärkeä asia mikä minua ainakin kiinnostaa suklaan muodossa on se että mistä se kaakao on peräisin ja kuka sitä tuottaa, ovatko lapset asialla ja kaadetaanko tärkeää metsää kaakoviljelmien tieltä, tai viedäänkö eläimiltä turhaan elintilaa sen takia että me saamme kaakaota, suklaata, kahvia, teetä? Minun maanantai makoisat ovat myös se asian toinen puoli. On kiinnitettävä huomiota myös omaa makuaistiani pidemmälle. Ja sen olen tehnytkin. Katson tarkkaan tuotteet mistä ne tulevat, onko niissä UTZ merkki tai jokin muu merkki joka edes hieman takaa sen että tuotteen alkuperämaa on kontrolloitu ja siellä ei ole epäinhimillisä työoloja jne.


Tässä linkkiä kahvista, Ylen sivu
2 linkki Pauligin sivu
Reilukauppa, tietoa kaakaosta
KC-suklaa 
Sertifiointiopas

Kannattaa lukea nuo linkit!.  On hyvä ottaa asioista selvää. Itse en todellakaan tykkää että minä herkuttelen hyvällä kahvilla tai suussa sulavalla suklaalla ja toisessa päässä 5-6 vuotiaat lapset tekevät sen minulle mahdolliseksi. Tuntuu hirveelle! Siis ihan hirveelle!  Mutta voiko sitä aina olla niin tiukka itselleen?? Voiko olla ostamatta sitä ihanaa suklaata ilman tuota merkkiä, no vaikeeta se on! Sitä tahtoo toivoa että se tuote on ok.

Toivon että katsot onko mikä merkki sinun suklaassasi tänä jouluna kun lahjoja annat tai mikä merkki on kahvissasi, teessässäsi ?

Luomu, reilukauppa ja Utz ovat jo paljon tehneet ja näitä löytyy jo joka kaupasta.
Tämä blogini ottaa kantaa myös näihin tärkeisiin asioihin ja haluan tuoda asioita esille. Tietoa on saatavilla kyllä paljon.

Maanantain makoisat ovat siis tänään, herkuttelua UTZ-suklaalla, mandariinilla ja omilla yrteillä valmistetttua yrttijuomaa. Ruokana on kalaa joka ostettu suoraan sen viljelijältä täältä läheltä. Suosin lähialueiden tuottajia, meillä on vielä onneksi lihakauppoja ja leipomoita lähellä, ne ovat häviämässä ikävä kyllä.

Miten sinä vietät Maanantain makoisasti??
Viime viikolla aloittelin uutta Viikonpäivä puuhailu haastetta täällä blogissani,  ja sen voi toteututtaa myös instassa sekä facessa, laittamalla päivään sopivan kuvan esille sekä lisäämällä Hashtagit alla olevasta listasta. Sen pitää siis kuvastaa omaa arkeasi juuri sinä päivänä, omia juttujasi, omaa tekemistäsi. Omaa fiilistäsi jne. Mutta ei töitä, opintoja tai kotihommia, siivousta tms. Vaan niitä erillisiä juttuja joita päivääsi kuuluu tai toivot kuuluvan.

Joka arkipäivälle on oma Teema  joka antaa vain viitteitä mitä se postaus tai kuva voisi pitää sisällään. Ei tarvitse joka päivä osallistua vaan silloin kun tykkäät ja on sopivaa postausta aiheisiin. Teen malliksi nyt muutamia päiviä, linkitä omasi komenttiketjuun ja mainitse mistä otit haasteen blogissasi eli täältä minulta.  Käytä allaolevia teemoja ja kyseistä päivää.Tule mukaan!

Hashtagit instaan ja tunnisteita muihin.

Viikonpäivä puuhailua

Maanantain makoisat
Tiistain tempaukset
Keskiviikon keventäjät
Torstain toivotut
Perjantain parhaat
Lauantain laiskotukset
Sunnuntain selätysKiva kun tulet mukaan ja ei ole tarkoitus joka päivä postata, ota joku päivä ja aihe mikä sinusta tuntuu kivalle ja mikä innostaa.

Mukavaa maanantaita ja alkavaa uutta viikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Mandariinit ovatkin hyviä, kuten myös päärynät, kiivit, banaanit ja aika moni muukin hedelmä. :-)

  Mutta häpeäkseni täytyy tunnustaa, etten ole kiinnittänyt MITÄÄN huomiota ruokieni alkuperään. Pitäisi kyllä olla vähän tarkempi. :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ei sitä aina kiinnitäkään kun ajattelee että kaikki on kuitenkin ok ja luottaa siihen että se mitä ruokaa on kaikki on laadukasta ja hyvää.

   Poista
 2. Ruostetta ja Rakkautta mukana maanantain makeissa.https://lentoparkki.blogspot.fi/2017/12/maanantain-makoisat.html

  Kirjoitit asiaa.Kyllä katselen tuoteselosteita ja yritän ostaa järkevästi.Kotimaista suosin silloin kun se on mahdollista.Kiitos hyvästä kirjoituksesta.Täällä minun päiväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet mukana ja ja oikein mukava päiväkin! :)

   Poista
 3. En ole miettinyt kahvini alkuperää, mutta nytpä tutkin! Tykkään juoda instantkahvia ja suosikkimerkkini on Gevalia. Valmistajan nettisivuilla väitetään että he ostavat raaka-aineensa vastuullisesti. Löytyy haulla Jde coffee. Suklaista suosikkini on Fazerin geisha, vastuullisuusasiaa en löytänyt nopealla haulla. Mutta en vaihda!

  Tukka putkella on painettu tänäänkin = joulusiivottu. Nyt meillä on ihanaa ja itsenäisyyspäivä vieraineen saa tulla! Mun makoisat tänään on 2 torttua, muutama satsuma ja kourallinen suolapähkinöitä. Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sinulla kirettä, mutta onhan sitten tehty ja lopun joulukuuta saat odotella rennosti pukkia :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.