Yrttipainotteinen kastike lihalle

Yrttipainotteinen kastike lihalle olisi tänään esittelyssä. Aineksina käytän seuraavia,
timjamia, rosmariinia, salviaa ja nokkosjauhetta. Sekä vihreitäpapuja, salottisipulia ja valkosipulia.

Helppo valmistaa, noin 30 min koko ateria uuniperunasiivut, sianlihapihvi, yrttikastike.

Pannulle öljyä, sipulien ruskistus, mukaan yrtit ja viimeisenä pavut, leikkaa huonot kohdat ensin pois, hauduta niin kauan kunnes pavut ovat pehmeitä. Nokkosjauhe ihan ennen tarjoilua kastikkeeseen tai lautaselle annoksen päälle.

Käytin sianlihan ruskistamisesta jääneen liemen johon lisäsin hiukan lihalientä, voinokareen ja vajaa tl hunajaa. Nämä kaikki on hyvä hauduttaa pannulla vielä lopussa noin viisi minuuttia jotta aromit sekoittuvat hyvin keskenään ja tarjota voi sianlihan ja uuniperunoiden kanssa.

Uuniperuna oli tänään makeaperuna eli bataatti, tein pellillisen eli 2 isoa bataattia jotka siivutin, maustoin myös yrteillä, hiukan oreganoa sekä suolaa ja pippuria, nämä uuniin 200 asteeseen, lihan kypsennys, suolaa ja pippuria maun mukaan ja lopuksi vielä 10min uuniin perunoiden kanssa. Tykkään kun liha on pehmää.

Jos ei itselläsi ole kuivattuna yrttejä niitä on helppoa ostaa valmiina tai voit käyttää tuoreita jos sinulla on. Mausteita voit lisäillä tai muuttaa makusi mukaan.


1. perunasiivut uuniiin 200°, kuorittuna.
2. lihan ruskistus,  lopuksi noin 10 min uuniin perunoiden kanssa
3. pese yrtit jos ovat tuoreita ja pavut ja pilko ne pieniksi, pavut puoliksi.
4. kastikkeen valmistus, käytä lihan liemi pohjana, liha on jo uunissa
5. tarjoilu, (hyvä ateria myös punaviinin kanssa sekä tunnelmaa luomaan pari kynttilää.)Ja laitan tähän linkin tuonne Yrttipajan sivulle, heillä on laaja valikoima erilaisia maustesekoituksia ja taatusti suomalaista ja luonnonmukaista, lisäaineettomia.Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.