Huolehditko sinä jaloistasi??
 
Otan tämän tärkeän asian esille omasta mielenkiinnostani ja myös sain toiveen yhteydenottolomakkeen kautta ja heti asiaan.

On hienoa jos jalat ovat kunnossa ja kauniit, mutta ne eivät sitä ole aina. Nuorena ei niinkään törmää ongelmiin mutta vanhemmiten kyllä. Jos sinulla on esimerkiksi sokeritauti, verenpainetautia, sydämenvajaatoimintaa on tärkeää kiinnittää huomiota myös jalkoihin!

Mietitään sokeritautia ensin jossa  jalat vaarantuvat heikentyneen verenkierron, hermomuutosten ja kohonneen tulehdusriskin vuoksi. Jo pieni nirhauma saattaa saada ikävät mittasuhteet ja johtaa pitkäaikaiseen hoitoon.
Ikäviä ongelmia tuottaa kantapään halkeamat, kivet kengissä tai tunto-ongelmien tuomat muutokset joita ei huomaa kävellessä, kenkä puristaa, liianpienet kengät tai liian korkeat korot jolloin jalat rasittuvat ja sitä  myötä verenkierron häiriintyessä huomaa myöhemin muutoksia ihossa, jaloissa.

Säännöllinen jalkahoitajalla käynti ja omahoito ovat perusasioita hyvässä jalkahoidossa!
Seuraa joka päivä jalkojasi, käy huolellisesti läpi myös varpaanvälit ja seuraa kynsien värimuutoksia. Jos et enää itse pysty kunnolla kynsiäsi leikkaamaan teetä se ammattilaisella, älä ala itse yrittämään sillä herkästi kynnet jäävät piikikkäiksi ja se taas lisää tulehdusriskiä tai ne painuvat kynsinauhaan saaden aikaan tulehduksen, joka ei olekaan helppoa saada parantumaan johtuen huonosta verenkierrosta.
Kovettumat on hyvä rasvata pois, liotuksen ja hyvän kuivauksen jälkeen, raspausta ei  enää tarvita sillä hyvä perusrasvaus takaa myös pehmeät jalat, mutta se edellyttää myös jokapäiväistä rasvaamista.  Raspaus voi myös vaurioittaa jalkojen herkkää ihoa, sen huonontuneen verenkierron takia! Älä jätä rasvaa varpaiden väliin!

Nuo muutkin sairaudet joita edellä mainitsin lisäävät kuormitusta jalkoihin ja siten vaikuttavat kuten sokeritaudissakin. Jos jalat ovat kovin turvoksissa, et välttämättä huomaa pieniä nirhaumia. Puristavat sukat ovat myrkkyä jaloille!! Kannattaa mieluummin satsata pariin hyviin sukkiin kuin vaurioittaa herkkiä jalkojaan lisää, sillä ne lisäävät vain ongelmia jotka ovat kalliimpia kuin ne hyvä sukat!

Itse olen paljain jaloin heti kun mahdollista siihen asti kun varpaat sinertävät joten jaloilleni tulee kuormitusta ja minun on todella tarkkaan hoidettava jalkojani ettei iho vaurioidu. Sokeritautia minulla ei ole, mutta verenpainetta, verenkierto ongelmia jo nuoresta lähtien kylläkin. Eli saan kiinnittää huomiota jalkoihini entistä enemmän.

Ja sain ikävän allergisen reaktion eräästä lääkkeestä syksyllä joka johti siihen että minun on pidettävä aina kun mahdollista tukisukkia. Sen takia kun herkät hiussuonistot alkoivat suorastaan vuotamaan verta  ulospäin, sama tosin oli koko ropassa mutta jalat kärsivät enemmän. Lentokoneeseen ei minulla ole asiaa ilman tukisukkia.

Nykyään on onneksi mahdollista saada erilaisia kivojakin sukkia itseä piristämään. Näin kesällä en niitä pidä mutta heti jos istun pidemmän aikaa niin pakko laittaa eli ennakoivaa tämä elämäni.
Pohjallisia ja muita arkea helpottavia välineitä jalkojen hoitoon kannattaa  myös miettiä.
Kannattaa siis satsata itseensä ja omaan hyvinvointiin. Sillä jaloilla on tärkeä tehtävä läpi elämän!

Huomasitte varmaan sivullani tuon mainoslinkin oikealla. En mainosta sen takia että se minulle jotain lisää antaa, se on kuitenkin pientä. Vaan sen takia että tämän sivustoni periaate on antaa hyviä ohjeita,vinkkejä, linkkejä ja auttaa vaikka pienissäkin ongelmissa vaikka sitten mainostamalla ja samalla kerron itsekin kokemuksiani ja hoidollista osaamistani lisään joukkoon tietenkin. Mutta mainostan, esittelen tuotteita, sivuja jne vain asioissa joita itsekin käytän tai muuten olen hyväksi todennut.

Appivanhempani käyttävät molemmat tukipohjallisia, käyvät jalkahoitajalla säännöllisesti. Itse hoidan jalkojani joka päivä. Myös monet muutkin tuttuni ovat alkaneet perehtymään enemän jalkohinsa kun aina olen neuvojani tyrkyttämässä :)
Näppäriä nämä verkkokaupat, tykkään.

Tuolta Tervein jaloin kaupasta saa kyllä todella hyviä tuotteita ja siellä ollaan
ammattilaisia!


Tämä aihe on todella tärkeä joten lisää postauksia tulossa, tämä vasta alustusta.Lähteet omat muistiinpanot, http://vintti.yle.fi/yle.fi/akuutti/arkisto, Tervein jaloin kauppa,

Kommentit

 1. Kesä on myös siitä ihana, että saa kulkea paljasjaloin. Minä potkin kengät heti pois kun maa lämpenee. Jalkakylvyt tosin lisääntyvät ja tulee hoidettua parkkiintuneita jalkoja paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, moni ei huolehdi jaloistaan vaikka muuten itsestään huolta pitääkin.

   Poista
 2. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä tärkeämmäksi muodostuu jalkojen hyvä kunto.
  Tulipohjalliset minulla on ollut jo vuosia, todella eri pituset jalat, pah. Jalkoja tulee rasvattua joka päivä ja yleensä teen jalkahoidon itse, nykyään se vaan tuppaa olemaan vaikeaa, koska selkä ja lonkka eivät niin koukisteluista tykkää.
  Jos olisi rahaa, kävisin säännöllisesti jalkahoitajalla, toistaiseksi kyyrystelen itse jalat kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi voit vielä itse tehdä jalkahoidot, vähäkin kannattaa.Eräs mun tutava eipäässyt enää ollenkaan koukkuun ja hän oli keksinyt kivan tavan rasvata jalkansa, liotti jalkojaan kookosöljyssä varsinkin kantapäitä, hoituu se niinkin, nuo alueet eniten kovettuukin. Ja lopuksi pyyhki pyyhkeeseen jalkansa :)

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus,jalkojen hoito on tärkeää,käytämmehän me niitä päivittäin. Yritän muistaa rasvata jalkoja joka päivä, mutta kesän hikisinä päivinä se ei oikein onnistu kun tuntuu että kaikki valuu pois;D Mutta teen yleensä aina silloin tällöin jalkahoitoja. Lähelläni kasvaa eukalyptuspuita,ja olen kuivannut lehtiä sekä jauhanut jauheeksi. Laitan sitä jalkakylpyyn., En tiedä onko siitä hyötyä mutta laitan kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on oikein hyvä yrtti rasittuneille, väsyneille jaloille! Kyllä ne auttaa,pehmentää ihoa ja raikastaa.Kiitos kommentistasi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.