Puutarhassa on kivaa...Aika menee siivillä kun on mukavaa tekemistä. Menee se kyllä vaikka ei tekisi yhtään mitään. Mutta viime viikon olen ahkeroinut puutarhassa.  Sain muutaman pienen kasvulaatikon lisää villiyrteilleni. Multaa haettu pari peräkärryllistä ja se levitetty kasvihuoneeseen, isompaan lavaan joka vetää joka vuosi lisää multaa kun pohjalla olevat oksat painuvat kasaan. Siihen mahtuikin melkein  koko peräkärryllinen. Ja kukkalaatikoihin odottamaan kukkia. Kasvimaat saivat osansa ja heti näyttää kivemmalta kun sai talven jälkeen siivottua, perattua penkkejä kuntoon.

Laitan villiyrttejä sen takia laatikoihin etteivät sekoitu meidän peltoon josta tehdään eläimille heinää talveksi ja saan ne näppärästi noista laatikoista sitten kerättyä. Kovin montaa en laita kerralla. Kuvassa isompi lava.

Tässä jokusia joita laitoin ja ovat kasvihuoneessa itämässä hyvällä alulla.

Kamomillasaunio, jalosauramo jota kasvatan lähinnä kosmetiikka tarkoitukseen ja teeksi.
Rohtorautayrtti,  samoin kosmettiiseen käyttöön.
Sitruunaväriminttu, teehen ja tämä on myös mehiläisten suosiossa! Joten tulee moniin paikkoihin muiden kaveriksi, mehiläisten iloksi.
Etelänarnikki, vuoristoarnikki teenä sekä hauteena.

Nurmiajuruoho, mausteeksi  miedompi kuin normaali tinjami sekä auttaa muuraisiin kasvihuoneessa. Muurahaisiin käy molemmat, katsotaan auttaako. Ovat meinaan jo heränneet. Ja on myös sopiva peitekasvina johon myös käytän. Monivuotinen.
Basilika, näitä on monia ja erilaisia
Oregano
Salvia hiukan vaikeesti lähtenyt kasvuun, teeksi, mausteena

Minikurkut 2 tainta, laitan kaksi vielä myöhemmin ja kasvimaalle  ja yksi iso perunasäkki jossa kasvamassa annabellaa 2 alkua varhaisperunaksi, tämän säkin siirrän ulos kun ensin lämpenee enemmän ja pidemmäksi aikaa. Nyt nopeutan itämistä kasvihuoneessa. Säkissä kasvattaminen sopii hyvin parvekkeelle!! Itse tein näin koska haluan pian varhaisperunaa.


 
Muutamia villiyrttejä  tulossa vielä suoraan kasvupaikkaansa huhtikuun alusta. Yllä olevat siirrän laatikoihin ulos kunhan ovat hyvässä alussa ensin. Ja onhan vielä kaikki juurekset,
kukat, jne..hommaa riittää näin kasvukauden alussa.  Puutarhassa jo hyvässä alussa ruohosipuli. Kasvihuoneessa on salaattia noin 20 tainta, persiljaa, tilliä ja sipulia tulossa.
Tomaatit, ja muut tulevat myöhemmin kasvihuoneeseen. Laitan sinne myös pari kukkakaalia. Olen muuten saanut tomaatin ja kurkun menestymään samassa kasvihuoneessa, eripuolilla. Ja vain korkeintaan 3 kurkuntainta. Tomaatteja tulee noin 10 tainta yhteensä eriaikaan istutettaviksi.

Kasvimaalle tulee mangold 1-2 taimi, viime vuonna oli 4 ja se oli todella liikaa. Perunaa, punajuuria, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, kesäkurpitsaa muutamia lajikkeita. Parsaa, selleriä, fenkolia. Paprikaa ruukkuun, rosmariinia ja laventelia on erikseen erialueilla.

Mitä sinä olet laittanut jo kasvamaan?
Kommentit

 1. Siellä on kevät jo pidemmällä.Ihana touhuta kasvien kanssa.Minulla on vain pieniä kokeiluja.Se verran että saa sormet multaan.Kiva postaus saa keväisen olon.

  VastaaPoista
 2. Lumi on juuri sulanut, eikä kasvihuonetta enää ole, joten vielä ei ole mitään kasvamassa. Kalastus kiinnostaa nyt enemmän. Keväällä kalat tulevat rantakiville kutemaan, silloin on mahdollisuus saada sellaisiakin kaloja, joita ei muuten saa. On ollut vielä aika tuulista, joten emme ole tarenneet olla kauaa rannalla, mutta ensi viikolla näyttää lupaavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla kalastus minulla puutarha..ja ne muut päälle :) Luinkin että sinne tulossa lämmintä,hienoa!

   Poista
 3. Oletkin jo aloittanut puuhat puutarhassa. Itse olen vasta aloitellut leikkuuhommilla. Ihania yrttejä, arnikki onkin ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.