Oranssitähdikki, oranssia energiaaOrnithogalum dubium eli Oranssitähdikki. Ihanat oranssinväriset kukat, kuin aurinkoa olisi ikkunalaudalla. Helppohoitoinen, tarvitsee kastelua säännöllisesti mutta multa saa kuivahtaakin välillä. Hyvä nyppiä kuivat kukat pois, sekä lehdet.
Laji tulee etelä-afrikasta jossa kukkii kesällä ja meidän leveysasteilla on kesät levossa. Eli siirrän tämän sitten kellariin kukinnan jälkeen, toivotaan ettei siellä olisi kovin kuuma kesällä.. Ja uusi herääminen tapahtuisi tuossa loka-marraskuun aikana ja sitten aloitellaan hissukseen kastelukin.Ei ole talvenkestävä laji, joten ei menesty pakkasessa.

Tästä sanotaan että kukkii vain tammikuusta-maaliskuuhun ja päiväaikaan ovat kukat auki, öisin ovat kiinni. No en ole huomannut tuota, eli ensi yönä siis katsomaan pitääkö paikkaansa.

On siis sipulikasvi, mutta seuraava kukinta voikin olla haasteellista, katsotaan miten käy. Kasvi on monivuotinen,  mutta meillä se ei välttämättä kuki uudelleen.Tätä voi lisätä sekä siemenestä että uudesta sipulista. Katsotaan saanko siemeniä, jos, ne pitää esikasvattaa. Ja jos sipulista saan uutta niin kokeilen siitäkin, sen näkee vasta lokakuussa kasvaako uutta mukulaa.

Piristävä lisä ikkunalaudalla. Onko sinulle tuttu ja onko sinulla vinkkejä tämän uudelleen kukkimiseen? Tai muuta lisää infoa?Lähde kukkakauppias. Kukassa oleva esite.

Kommentit

 1. Onpa kaunis, todella piristävä väri. Ihan uusi tuttavuus minulle. Kerrohan sitten onnistuuko uusi kukinta.

  VastaaPoista
 2. Olisikin kaunis ja valoa tuova tuossa ikkunalla, mutta minulla ei taida olla tarpeeksi valoisaa ikkunaa. Talossa on liian pitkät räystäät. Tosin ne ovat siitä mukavat, että ikkunat pysyvät aika puhtaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisit mun ikkunat..huh, päätie menee vieressä ja sen mukaan lasit. Onneksi tuo puutarha on toisessa suunnassa,talon takana kuten parvekin ja siellä sentään on hiljaismepaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.