Muurikello hempeää lilaa


 Muurikello, Clockenblume, Campanula portenschlagiana

Ihanaa lilan hehkua. Tällä kertaa ensin ruukkukasvina sisällä ja myöhemmin istutettuna ulos. Runsaskukkainen. Sopiva kallionhalkeamiin, reunakasviksi kukkaryhmiin kuten itse laitan kun maa lämpenee ensin. Perennakasvi. Valoisaan ja lämpimään paikkaan, ei kuitenkaan suoraan paahteeseen. Ei kestä kuivumista. Korkeus 10-20cm. Värinä myös valkoinen ja punertava.

Lähde : ohje kukan mukana. "Muurikello viihtyy huoneenlämmössä ja hieman huoneenlämpöä alemmassa 15-20°C:n lämpötilassa hyvin valoisassa paikassa, mutta suoralta auringonpaisteelta suojassa. Luonnonvalo lisää kukkimista, mutta korkea säilytyslämpötila nopeuttaa kukkimista. Altakastelu on suositeltavin, haalealla vedellä säännöllisesti. Muurikello tulee kastella kohtuullisesti, se ei saa kuivahtaa eikä seisoa vedessä. Kastelu ja lannoitus säännöllisesti, ulkona ollessa. Muurikello on monivuotinen kukka, joka kestää vähitellen lisääntyvää kylmyyttä jopa pakkasiin asti. Muurikellon talvehtiminen voi onnistua hyvin peitettynä ja enintään 20°C:n pakkasessa. Mikäli muurikellon talvehtiminen on onnistunut, se alkaa keväällä kukkia ja jatkaa kasvua. "

Lähde Pirkka


 
Tätä voi lisätä pistokkaista. Sopivia kasvupaikkoja myös amppelit, ruukut, parvekelaatikot jne. Helppohoitoinen!Kommentit

 1. Muuri olisi valmiina, mahtaisiko siinä ensi kesänä kukkia muurikello. Kauniilta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse laitan tuon sisällä olevan multaan ulos. Siinä se koristaa sitten monia vuosia..toivon :)

   Poista
 2. Kaunis lempikukkani.
  Ihanaa Ystävänpäivää Sinulle

  VastaaPoista
 3. Hyvää ystävän päivää sinulle!!

  VastaaPoista
 4. Kaunis - hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 5. Kaunis nimi ja kaunis kukka 💜
  I h a n a väri .

  VastaaPoista
 6. Iloista ystävänpäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Kaunista ja hempeää, muurikellon kukinta ☺
  Kivaa viikon jatkoa Sinulle Esther ♥

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.