Helmikuu väsyttää..
 

Väsymys valtaa mielen ja kehon. Ei meinaa sängystä ylös päästä vaikka olisin mennyt nukkumaan jo kello 21. Meillä on harmaata jälleen ja tämä inhottava pimeys, vaikka päivä onkin pidentynyt. Lunta ja pakkasta oli kai 2 viikkoa ja se tuntui hyvälle. Nyt katselen harmaata pilvimassaa ja kuinka kuraista ulkona onkaan. Taas!

Voisin siis nukkua koko päivän, no en voi tietenkään.  On tehtäväkin jotain. Eli tässä omia vinkkejäni selättämämän tätä harmaata, väsyttävää olotilaa.

- Aloitin B-vitamiinikuurin ja sitä jatkan 3 viikkoa.
- Liikun päivittäin edes vähän, lenkillä jo puolikin tuntia piristää kummasti. Talvella liikuntaa jää vähiin. Lenkkeily on minulle riittävää ja kotijumpat, siivotessa jne :)

- Jätän raskaat ruat pois. Eli en syö mitään buffet ruokailuja. Ja kevyemmin muutenkin. Iltaisin 1-2 palaa täysjyväleipää tai hedelmä teen kanssa. Olen oppinut juomaan teetä kerran päivässä. Ja iltapala noin kello 18. Ei sen jälkeen. Jos syöt juuri ennen nukkumaan menoa, olo on raskas. Kasviksia, juureksia, hedelmiä!

- Juon paljon vettä, eli lisään sitä 4dl siihen mitä normaalisti juon. Normaalisti juon pelkkää vettä 1litra-1.5l + muut päälle. Juon siis päivän mittaan, myös kahvia, smoothieita.

- Pidän mehupäivän kerran viikossa. Tämä tarkoittaa sitä että korvaan ateriat smoothiella. Kaikki on siis nestemäisessä muodossa. Mutta ei alkoholia! Ja minulla tämä päivä on tänään eli torstaina.
EN juo koko päivää samaa juomaa vaan vaihdellen kahta erilaista.  Tässä niistä toinen.


 Resepti :

1 iso omena
1 iso päärynä
2 dl kaurahiutaleita
2dl maustamatonta jugurttia tai mustikkajugurttia ( tässä on mustikkajugurttia)
3dl punajuurimehua
pieni pala kuorittua inkivääriä
4dl vettä
Sekoitus ja juo!

Minun ateriani tänään päivällä.
- Nukun riittävästi. Normaali rytmini on nukkumaan kello 22.30 ja herätys 05.45
 Nyt menen nukkumaan jo kello 22. Ja välillä jo kello 21.
- Ostan värikkäitä kukkia maljakkoon. se vasta on piristävää.

- Siivoan turhia tavaroita pois ympäriltäni. Sillä tavaramäärä ahdistaa näin kevättä kohden mennessä. Kirjoja on kertynyt ympärilleni jokusia, askartelutavarat näkyy jo levittyvän muuallekin kuin siihen varattuun huoneeseen. Eli tavarat paikoilleen ja joita en ole käyttänyt vuoteen joutaa varastoon. Miksei myös kirpparille jos sellainen on mahdollista.

- Olen huomannut että itselleni keltaisen värin lisäämin on hyväksi. Sekä vihreää. Ei liian räikeitä värejä, ne lisäävät ahdistusta, alakuloa. Hillityä, mutta ei valkoistakaan. Sillä minulla se väri taas lisää väsymistä koska se edellyttää että ympäristökin on sitten siisti ja hillitty. Meillä se ei ole.  Joten sen mukaan mikä tuntuu itsestä hyvälle.

- Taimia kasvamaan keittiön ikkunalle, se vasta piristää kun ne sieltä tulevat esiin.!

- Tällä hetkellä meillä ei katsella televisiota ollenkaan. Eikä pelata mitään pelejäkään. Harrastukset ovat päällimmäisenä. Ja minä keskityn puutarhan suunnitteluun ja uusiin ideoihin jotka virkistävät. 

- Jokin pikareissukin on hyvä piristys.
- Tai pyydä kavereita kylään. Meillä on täällä tähän aikaan monia synttäreitä, joten kiva lisä harmaaseen arkeen.

Muista myös että jos väsymys vain lisääntyy se voi olla oire myös sairaudesta!  Kuten esimerkiksi Kilpirauhasen vajaatoiminnasta, anemiasta, ...Joten yhteys lääkäriin jos olo ei kohene muutamassa viikossa.!

Näillä selätän tätä väsymystä. Millä sinä ??


Kommentit

 1. Minä nukun yleensä huonosti, aika pätkittäin, mutta nyt olen nukkunut hyvin. Pitkään kuten sinä ja illalla jo sammahdan tosi aikaisin.
  Harmaata ja pimeää on täälläkin, mutta en oikein ehdi ajatella olenko väsynyt, kun on tuo naamahaastekin ja sitten tietty teemakuu. Ja blogitarina on jännittävässä vaiheessa, sitä kannattaa käydä lukemassa useammankin kerran. Niin tein silloinkin, kun sinun tarinasi julkaistiin.
  Kohta laitan linkit taas blogiini.

  On siis paljon ajateltavaa, se pitää hereillä. Syömistä olen kyllä vähentänyt ja siirtynyt taas entistä enemmän kasviksiin.
  Kohta tulee kevät, kyllä me tästä selviämme :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teemakuun kollaasin kanssa viimeistään herää..vielä lyö aivot tyhjää :)Kevättä odotellessa..

   Poista
 2. Hyviä suunnitelmia. Uskon, että onnistut, kun olet noin hyvin suunnitellut. Smoothieresepti vaikuttaa oikein hyvältä, taidanpa kokeilla. Meillä smoothiet kuuluvat jokaiseen aamuun. - Virkistäviä päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hyviä suunitelmia,minulla on huonot unenlahjat enkä päivälläkään osaa nukkua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin taas nukkua vaikka koko ajan..ei sekään kivaa ole.

   Poista
 4. Hyvät keinot. Meikä ottaa päiväunet... Pirteää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Hyvät suunnitelmat! Toivottavasti noista keinoista on apua. Minäkin nukun mielelläni päiväunet viikonloppuisin, jos vain mahdollista. Iloista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hyviä vinkkejä väsymyksen selättämiseen. Terveellinen ruokavalio, liikunta ja uni niistä ne tärkeimmät. Auringosta saan kuitenkin parhaiten energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari, onneksi meillä tänään paistoi ja saatiin paljon hommia tehtyä..rästihommia .)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.