Aloe Vera ihmekasvi

 

Aloe vera
Minulla tuo on vielä uusi tuttavuus. Kasvini on kasvanut vasta jokusia kuukausia ikkunallani, eikä ole vielä kovin isokaan, kuten kuvassa näkyy.

Minua tämä kasvi kiinnostaa lähinnä sen ulkoisen vaikutuksen takia, ei niinkään sen sisäisen, jota en käsittele ollenkaan koska en itse tule käyttämään Aloe veraa sisäisesti.

Aloe Vera on helppohoitoinen kasvi. Se kestää kuivuutta, koska sen lehdet varastoivat vettä.  Se viihtyy valoisassa ja aurinkoisessa paikassa. Kesällä kasvin voi laittaa ulos, parvekkeelle, mutta paikkaan jossa se ei ole vesisateelle altis! Mullan voi kesälläkin antaa huoletta kuivahtaa välillä ja talvella vedentarve onkin huomattavasti pienempi. Joten uskon kyllä että tämän kanssa pärjään hyvinkin. Otettua saa puutarhaliikkeistä, kukkakaupoista joilla se kuuluu valikoimiin. Minulla vasta 1, mutta toisen hankin tällä tulevalla viikolla.

Aloe vera on ihmekasviksi sanottu. Sen lehtien leikkauspinnasta saatava geelimäinen aine parantaa ärtynyttä ihoa, on hyvä apu lievissä palovammoissa sekä ehkäisee bakteerien ja sienten kasvua.
Kannattaa muistaa että Aaloeita on 300 lajia ja ne kaikki eivät todellakaan ole mitään "lääkealoeita". Tässä  linkki aaloeista

Älä kuitenkaan leikkaa lehtiä ihan kasvin keskeltä, vaan ulkoisempia näihin kasvaa paremmin uudet lehdet ja mieluummin koko lehti kerralla, sillä jos otat palan päästä pois se jää sellaiseksi, tummaksi kohdaksi. Ja hyvä olisi antaa kasvin ensin kasvaa, vähintään 12 lehteä ellei enemmänkin ennenkuin otat siitä lehtiä. Itse nyt kokeeksi leikkasin yhden, mutta sen sisältämä geeli riittää minulla pitkään. Ja anna lehdestä valuva keltaisen mehun valua pois, se on hartsia, ärsyttävää ainetta joten pese kätesi heti  tai  mieluummin käytä hanskoja. Se ei ole siis tätä geeliä joka on kuoren sisällä ja jota voi käyttää.

Tässä hyvä linkki asiasta , kannatta lukea!

Lannoitus on hyvä muistaa kesäisin parin viikon välein, kerran kuukaudessakin kuulemma riittää. Ostaessani tämän sain ohjeeksi myös että mullanvaihto on hyvä tehdä kahden vuoden välein, ei tarvitse joka vuosi ja kasvia voi lisätä sivuversoista ja pistokkaista suoraan multaan laittamalla.  Pääasia on että multa ei ole koskaan koko ajan märkää vaan kuivuu välillä, kasvi mätänee liian kosteassa.


Haluan tätä kasvia kokeilla kesällä hyttystenpistoihin. Auringonpolttamaan ihoon tämän sanotaan olevan hyvä. Tuo lehdistä saatava geelimäinen hyytelö on todella ravinnerikas ja juuri se on palovammoissa tarpeen, lievissä kuten auringonpolttamassa ihossa tai  1 asteen palovammassa. Aloe verassa on runsaasti vitamiineja, kuten A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, B12-, C-, E-vitamiinit,
mineraaleja, esim. kalsium, kalium, magnesium, mangaani, kupari, rauta, sinkki,
aminohappoja ja entsyymejä.
Aloe on myös antiseptinen ja tuleduksia lieventävä.  Ihoa ravitsevaa ja geelinä se on hyvin kosteuttavaa, ilmavaa.


Aloe vera päänahan psoriasikseen. Tämä siis itselläni ja koska tuo Aloe vera on rauhoittavaa niin kokeilin heti. Leikkasin veitsellä pienen palan uloimmasta lehdestä,  (otin koko lehden ) ja otan geelin talteen purkkiin, säilyy siten viileässä viikonkin  ja kuorin sen jotta sain geelin esiin ja siitä sitten sormiin geeliä jota hieroin suoraan päänahkaan kahteen pahimpaann kohtaan. Ja tuntemuksia,: kuumotusta lievänä, tämä  johtuu siitä että aine vaikuttaa vilkastuttavasti pintaverenkiertoon. Jos alkaa tuntumaan kirvelyä, tai kuumotus voimistuu eikä lievene  kyse voi olla allegisesta reaktiosta joten pese aine heti pois iholtasi. Tämä lievitti heti kutinaa ja laitoin tätä kaksi kertaa päivässä ja kutina pysyi pois.Tämä on pääasia!
 Olen varovainen kokeiluissani koska olen myöskin allerginen joillekin aineille. Joten varoen alku siis. En hieronut kerralla koko päähän, vain muutamaan kohtaan. Vaikutusta ei voi tietenkään heti sanoa. Mutta alku tuntuu lupaavalta. Kerron lisää kokeiluistani myöhemmin ja laitan reseptejäkin mukaan. 

On jokaisen omalla vastuulla käyttää mitäkin luonnontuotetta sisäisesti tai ulkoisesti. Ja on selvää että kaikki ei sovi kaikille. Joten tässäkin ota ensin selvää hyödyistä ja haitoista ennen käyttöä. Aloe vera on suosittu kosmetiikassa, lääkekasvina.
Ja mielestäni jos haluaa aloe vera tuotteita käyttää kannattaa lukea tarkkaan pakkausselosteet että siellä todella on Aloe veraa eikä pelkkiä kemiallisisa yhdisteitä. Hyviäkin luonnonkosmetiikka tuotteita löytyy.


Tässä hiukan pohjatietoa tuosta Aloe verasta ja myöhemin tulee tietoa miten tätä olen käyttänyt, kun ensin kasvatan tuota kasviani isommaksi, että raaskin siitä lehtiä kuoria ja geeliä kokeilla enemmänkin omiin tarpeisiini. Alkuun siis vain päänahkaani ja myöhemmin teen omia kasvonaamioita mm.


Lähteet wiki, omia saatuja ohjeita kukkakaupasta, sekä linkit.
Kommentit

 1. Hyvä postaus, kiitos tästä. Kun olimme Keniassa uimarannalla, paikallisia ihmisiä tuli luokseni ja kyseli ihostani (psori)ja tekivät sitten aloe verasta geelia. Jännä kokemus oli! Kyllä se geeli auttoi - ainakin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli,minulla tuo kokeilu vielä jatkuu,sillä ei muutama kerta oikein kerro koko totuutta :)

   Poista
 2. Mielenkiintoinen tietopaketti, kiitos siitä! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.