Ylensyöntiin kupillinen teetä.


Joulu on kuuluisa ylensyömisestä. Herkkuja on pöydät väärällään ja kaikkea on kiva maistaa. Mutta ruansulatus on kovilla. On ähky olo, mahakipua,  pahoinvointia, ei tunnukaan enää kivalle. Sappivaivat lisääntyvät ja ajavat ensiapuun, tyypillistä joulun aikaa. Mutta voit myös itse hiukan helpottaa oloasi.

Tärkein ohje tietenkin on ettet syö liikaa kerralla. Mutta helpommin sanottu kuin tehty, sillä jouluruokia on niin ihana syödä, itsekin kuulun tähän ryhmään. Mutta olen oppinut myös sen että syön vähän kerrallaan. Maistan vähän jokaista laatua. Ja olen ottanut tavaksi ruuan jälkeen nauttia kupillisen ruoansulatusta edistävää teetä. Juon myös lasillisen vettä ennen ruokailua, se edistää myös ruoansulatusta.

Itse käytän vaihdellen joko Kamomillateetä syömisen jälkeen. Kamomilla rauhoittaa ja antaa helpotusta ruansulatusvaivoihin. Kupillinen hyvää Kamomillateetä heti lounaan ja päivällisen jälkeen on ainakin minulla toiminut hyvin.

ja yksi suosikkini on myös Inkivääritee, siinä vasta oiva apu ylensyömiseen. Tämä on itselläni uusi tuttavuus, mutta olen jo kokenut yrtin hyviä vaikutuksia. Ennen olin vannoutunut kahvifani ja olen sitä edelleenkin, mutta olen oppinut juomaan teetäkin. Inkivääri on monipuolinen yrtti. Käytän Inkivääriä kuivattuna, mutta sitä voi myös käyttää tuoreena. Inkiväärin kuorta ei voi syödä joten se on leikattava pois. !

Inkivääriä ei suositella raskaana oleville tai verenhyytymiseen vaikuttavien lääkkeiden kanssa!  Ota ensin selvää sopiiko jokin yrtti sinulle!

Ylen sivulta löysin teille hyvän ja helpon ohjeen. Klikkaa

Ohje on oivallinen flunssaiseen oloon, mutta sopii myös ylensyömiseen! Ja varoen kerralla, ei liikaa, sillä on aikas vahva mauste/yrtti! Jos haluat miedon kokemuksen, osta valmista Inkivääriteetä tai kuivattua Inkivääriä. Tai tee isompi annos, vähemmän inkivääriä, enemmän vettä.

Itse haluan kokeilla kasvattaa inkivääriä ensikesänä. Laitan tuon jo esikasvatukseen heti joulun jälkeen jos löydän siemeniä ja kesällä parvekkeelle suojaisaan ja aurinkoiseen paikkaan. Siitä sitten enemmän kun aika on.

Nautitaan hyvistä ruasta ja teetä jälkeenpäin, pääsemme helpommalla kuin kärsiä mahakivuista. Ulkoilua unohtamatta. Täydellä vatsalla ei sitten lenkille! Ennen syöntiä parempi sillä liikunta lisää aineenvaihduntaa ja samalla nopeuttaa ruansulatustakin. Mutta ei mitään kovaa rasitusta, sen jälkeen ei ole hyvä alkaa syömään raskasta ateriaa.

Malttia se pätee moneen asiaan. Lue myös ohjeet teen hauduttamiseen, sekin on  tärkeä tietää, että saat yrteistä kaiken hyvän hyödyn, etkä pilaa teehetkeäsi. Ja on myös makuasia käyttääkö valmiita teeannospusseja vai irtoteetä, tätä jälkimmäistä käytän itse. En osta valmiita annospusseja. Joka teelaadulle on omat haudutusajat, vihreätee, hedelmäiset teet minulle mieluisempia ja yrttiteejuomat joiden haudutusaika onkin jo pidempi. Lue siis ohjeet pakettien kyljestä ensin.

(Kuvat cco-lisenssikuvia, vapaita kaikkeen käyttöön. Ei omia kuviani!)

Kommentit

 1. Juon itse vihreää teetä päivittäin ja usein leikkaan ohuen siivun inkivääriä mukaan hautumaan. Se on hyvää nivelillekin.
  Täytyykin muistaa ostaa jouluksi, nyt sattui juuri loppumaan.

  Me menemme taas tyttären luo joulupäivälliselle. Minä järjestin joulun yli 40 vuotta, nyt onneksi on sukupolvi vaihtunut ja minä saan nauttia. Viedään me kaikki tosin jotain, ettei yhdelle tule liian raskasta. Onneksi koko tyttären perhe on innostunut ruuanlaitosta, siksi saamme aina jotain erityisherkkuja. Mutta liikaa tulee syötyä, kyllä sen arvaa, vaikka kuinka päättää syödä vain vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkivääri on kyllä moneen vaivaan hyväksi todettu ja juurikin myös nivelille. Mikä sen helpompaa kuin käyttää luonnon omaa apteekkia hyödyksi. Mutta kyllä nuo jouluherkutkin on suussa sulavia :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Olen ihastunut tuoreen inkiväärin makuun. Teen siitä yleensä tosi vahvaa teetä tai syön salaatin joukossa. Aion kokeilla sen kasvattamista ensi keväänä. Ostan tuoreen palasen ja istutan multaan. En tiedä onnistuuko mutta kokeillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan onnistuuko kasvattaminen, sinulla tai täällä..

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.