Hedelmäkori on hyvä ja terveellinen lahja.

                                   (cco-lisenssikuva, vapaaseen käyttöön)

Minulla on tapana antaa appivanhemmilleni jouluna "terveellinen kori". Eli kerään kaikkia hyviä ja maukkaita hedelmiä sinne, erilaisia. Pähkinöitäkin voin laittaa pussin mukaan.
Sinne voin laittaa maistiaisia erilaisista teelaaduista. Kori on yleensä kierrätettyä, eli käytän samaa joka vuosi. En ostele vuosittain uusia, vaan jos hiukan hajoaa, korjaan. Samaa koria olen jo käyttänyt varmaan 6 vuotta. Enkä myöskään anna metallisia tai muovisia. Enkä posliinia tai keramiikkaa. Enkä bambuisia, jos bambu ei ole viljeltyä, vaikea saada tietoa mistä se alkuperäisenä tulee. Bambu on elinehto pandoille. Ostin oman korini kerran markkinoilta se on pajusta tehty.Ja tekijä myi omia tuotteitaan, eli omalta maaltaan pajua kerännyt ja siitä korin tehnyt.

Korini on vielä tekemättä. Teen sen yleensä päivää ennen, että varmasti on tuoretta hedelmää. Ostan biotuotteita joten ne eivät kauaa ole hyvinä. Myös tee on biolaatua tai omia sekoituksiani jotka laitan erilliseen suljettavaan pussiin ja siihen etiketin mitä laatua se on. Anoppi näitä kyllä tietää saavansa kun näkee että viljelen jos jotakin. Apelle enemmänkin hedelmiä, hän ei teestä välitä.

Mukaan voin myös sujauttaa jalkahoidon lahjakortin tai niska-hartiaseudun hierontaan. Nämä ovat omalla kylällä joten tulee samalla paikallisia tekijöitä suositeltua.

Suosin jos mahdollista omalta kylältä löytyviä yrityksiä, tekijöitä. Ja kun kiertelen markkinoilla, ostan myyjien omia tekeleitään. Tuohon laitan myös mukaaan erilaisen marmeladin se on tehty mansikoista ja lisätty rommia, se on apelle. Ostin sen  vanhemmalta rouvalta. Ja samoin ostin toiselta rouvalta talvipäärynöitä jotka ovat nyt parhaimmillaan, ne ovatkin ainoat  hedelmät jotka jo odottavat koriin pääsyä. Ovat vielä kellarissa säilössä.

Ensi keväänä istutan oman talvipäärynäpuun, satoa saakin odottaa kauan mutta kyllä se aika joskus koittaa.

Sitten laitan vielä pullollisen omatekemää luumulikööriä. Eiköhän ole ihan kiva ja tarpeellinen lahja. Eräs vinkki teille jos mietitte mitä voisi antaa..Terveellistä aikaa...

Kommentit

 1. Sinäpä teetkin runsaan korin. Miehelle juuri ehdotin, että jos annettaisiinkin hänen äidilleen vastaavanlainen. Ei tulisi mitään turhuuksia ostettua ja kuitenkin olisi mukava jotain hyödyllistä antaa. Hieno ajatus sinulla suosia paikallisia tekijöitä. Se kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kori on kahdelle joten kyllä sihen hiukan tavaraa mahtuukin, kiitos mummo :)

   Poista
 2. Äitini kummityttö käy tervehtimässä äitiä lähes joka viikko. Joskus käyvät ulkoilemassakin. Keräsin äidin puolesta korin tälle kummitytölle. Ihan noin bio siitä korista ei tullut, mutta tarpeellinen ja ilahduttava toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että hänellä on kiva kaveri auttamassa ja iloa se tuokin sekä mielellään korin antaa, varmasti ilahduttaa! Minusta nuo korit on tosi kivoja!

   Poista
 3. Hedelmäkori on oiva lahja. Mukavaa alkavaa joulunalusviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, olen samaa mieltä se piristää silmiä että roppaa :) Hyvää jouluviikkoa sinulle myös!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.