sunnuntai 7. elokuuta 2016

Yrttipajan eloarvonta!

Yrttipaja arpoo yllä olevan pienen piristyspaketin näin elokuun kunniaksi.

1. Energiakylvystä olikin postausta jo viimeksi  täällä ja sen totesin hyväksi tuotteeksi!

2. Pizzamauste. Teen yleensä itse pizzat  koska sinne saa aineksia mukaan mistä itse tykkää ja miten paljon haluaa laittaa. Tätä maustetta siis käytin runsaalla kädellä, jo tuoksukin oli hurmava ja arvatkaa oliko maku? OLI. Todella tykkäsimme kaikki.

Purkin kyljessä sanotaan, että "mauste antaa pizzoihin ja kaikkiin tomaattipohjaisiin ruokiin ja pastakastikkeihin välimerellisen aromikkaan maun. Voit maustaa sillä myös erilaisia kasvispatoja ja tehdä yrttiseoksesta herkullista marinadia lisäämäällä sitä öljyn joukkoon". Siis erittäin hyödyllinen ja monipuolinen mauste!

Tykkään myös kasvispadoista joten meillä mauste on kovassa käytössä.

 Näitä yrttejä on mausteessa :

Kynteli: jota käytetään salaatteihin, keittoihin, pata-, vihannes-, papu- ja linssiruokiin ja sillä on vatsaa rauhoittava vaikutus!

Kynteliä on käytetty rohdoskasvina ja sitä on hyvä lisätä vaikeasti sulaviin ruokiin vatsavaivojen ehkäisemiseksi.

Oregano : on erityisesti italialaisen, kreikkalaisen ja meksikolaisen keittiön mauste. Suomalaiset tuntevat sen parhaiten kuivattuna pizzamausteena. Ja tällä yrtillä on myös ruuansulatusta- ja ilmavaivoja rauhoittava vaikutus.

Timjami :tämän yrtin maku säilyy todella pitkään vaikka ruokaa kypsystettäisiinkin pitkiä aikoja. Monipuolinen yrtti. Raikas aromi.

Basilika :tuttu basilika on erityisesti italialaisen keittiön käytetyimpiä yrttejä. Sillä on oma pehmeä makunsa ja siihen on helppoa yhdistellä muitakin yrttejä tai makuja. Yleinen ja suosittu yrtti.

Meirami : voimakkaan makuinen yrtti. Sopii hyvin pizzaan ja / jos vaikka valkosipulia tykkäät laittaa mukaan, valkosipulin kanssa meirami on kaveria. Monipuolinen yrtti erilaisiin ruokiin.

Salvia : voimakas aromi. Historia tuntee tämän yrtin jo pitkään sen ruuansulatusta ja aineenvaihduntaa edistävistä vaikutuksistaan. Hyvä lisä pizzaan ja monipuolinen yrtti.

Ei ole turhaan sanottu että pizzamauste antaa välimerellisen aromin.!


 3. Inkivääritee, yrttiteejuoma johon on käytetty mustaherukanlehtiä, vadelmanlehtiä sekä inkivääriä. Inkivääri on tunnettu jo kiinassa tuhansia vuosia sen erittäin hyvän lääkinnällisen vaikutuksensa takia. Tulehdusta helpottava, flunssaista oloa helpottavana lämpimänä juomana. Ja on inkivääristä ollut apua myös reumahoidossa lisänä, kannattaa kokeilla.

Tätä ei kuitenkaan suositella : Suomessa inkiväärin tai inkiväärivalmisteiden käyttöä ei suositella raskaana oleville naisille eikä varfariinia tai muita veren hyytymistä estävä lääkkeitä syöville potilaille.

Mutta meille muille tämä yrttijuoma on hyvä. Ja itse tykkäsin tämän pehmeästä mausta.  Siinä on tuhti annos piristämään ja vaikuttaamaan positiivisesti omaan elimistöön. Itselle jäi hyvä vaikutus tästä ja tämä on kiva lisä pimeneviin, kylmiin syysiltoihin.

Tälläinen kiva piristys ja "hoito"paketti olisi arvonnassa. Vain lukijoilla tai lukijaksi liittyvillä on tämä mahdollisuus. Kommentoi ja laita yht. tietosi, meilios.
Voittajaan otan yhteyttä ja laitan tiedot sitten Yrttipajalle ja he lähettävät paketin.
Anonyymit eivät voi osallistua.

Ja jos sinulla on puutarhaa, yrttejä, kotikosmetiikkaa, käsitehtyjä ym kasveja sivuava blogi, vinkkaa voin tulla myös sinun lukijaksesi!


Voin suositella tuotteita! Suomalaista luonnonvoimaa parhaimmillaan!

Arvon tämän reilun viikon päästä 16.8.16

13 kommenttia:

 1. Mukaan ihanien tuotteiden arvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Mukana, nuo kaikki tuotteet on niin tarpeen. Pyhästä Olavista tuli ensimmäisenä mieleen, että onko nämä Savonlinnan suunalta :)

  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia tuotteita, mielelläni kokeilisin.
  Bloggerlukijana mukaan.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kiinnostaisi kyllä kokeilla molempia! Ehkä minäkin viimein saisin pitsani onnistumaan! :D hiltuha(at)gmail.com

  VastaaPoista
 5. En ole aikaisemmin kuullutkaan Yrttipajasta, vaikka kaikki ihanat luonnontuotteet kiinnostaakin. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kiva arvonta! Liityin lukijaksi.

  katarimaria@iki.fi

  VastaaPoista
 7. Mukana kivassa arvonnassa. mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Tuo inkivääritee tulisi niin tarpeeseen tulevaa talvea silmälläpitäen!
  Mukana arvonnassa.. ulla-79@jippii.fi

  VastaaPoista
 9. Mukaan arvontaan

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoisia tuotteita Yrttipajalla.

  VastaaPoista
 11. Ihanat tuotteet. Tietenkin mukana arvonnassa

  VastaaPoista
 12. Ihania tuotteita. Olen mukana arvonnassa.
  tarjap196@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille osallistujille! Arvonta on suoritettu poikani avustuksella ja tämän kivan paketin saa mummo!!! Laittelen viestiä hänelle!

  VastaaPoista