Tomaatti vieköön


Tomaatteja tulee kasvihuoneesta niin että emme kerkiä syömään kaikkia, joten sain idean tehdä tomaatttikeittoa illaksi tai no tein sen jo nyt kun halusin heti kokeilla :)

Tomaatteja noin 3kg, pesin ne ensin. Kiehautin isossa kattilassa veden kanssa noin 15 minuuttia. Otin kattilan sivuun ja sauvasekoittajalla muussasin kaiken pieneksi.

Laitoin takaisin levylle. Lisäilin mausteita, kaikkea mahdollista mitä kaapeista löysin, mm basilikaa, tinjamia, sipulisekoitusta, salviaa, sitruunamelissaa, kynteliä, kirveliä ja nämä kaikki kuivattuja.  Sekä kasvisliemikuution, josta tuli mukaan hiukan suolaa.

Annoin muhia miedolla lämmöllä ainakin puolituntia ja sitten  siivilöin kaiken irtonaisen pois, kuten tomaatin siemenetkin. Ja painelin sen mössön todella pieneksi joten mauste hävikkiä keitosta ei juurikaan tule, vaan maku jää liemeen eikä häviä mössön mukana, testasin lientä ennen ja jälkeen.

Ja uudelleen levylle muhimaan, lisäsin ruokakermaa ja hiukan vehnäjauhoja koska liemi oli hiukan ohutta. Ja lisää mausteita vielä mukaan. En mitannut aineita, tein silmä- ja suumääräisesti. En ole mikään tomaattikeiton ystävä joten  tein pienet annokset kuten kuvassa näkyy ja kiikutin ne testaajille, he tykkäsivät joten uskon että oli onnistunut keitto.

Tuoretta basilikaa vielä koristeeksi ja se on siinä. Koska käytin kuivatettuja mausteyrttejä , tämä oli erittäin helppo tehdä ja nopea vaiheinenkin, ei pitänyt erikseen sipuleita ym pilkkoja ja valmistella. Vaan kaikki mausteet joukkoon ja hautumaan.

Keittoa riittää monelle päivälle ja se on kevyttä terveellistä syötävää. Onhan siinä mukana upeita yrttejä. Käytin omia kuivattuja yrttejäni sekä ostettuja luonnonyrttejä, ilman lisä ym aineita, suosin biotuotteita.

Käytän myös Yrttipajan maustesekoituksia ja laitan tähän linkin heidän sivulleen, tämä ei ole mainos vaan jos jotakuta kiinnostaa heidän tuotteet minun lisäkseni, kaikkea en voi itse kasvattaa enkä kuivattaakaan. Heiltä löytyy monipuolisesti kaikkea!


Kommentit

 1. Itse en osaa oikein mausteita käyttää, sinä tunnut niitä uskaltavan ja osaavan käyttää ja voin kuvitella miten hyvältä tuo keitto maistuukaan.
  Ihan tuli itsellenikin halu tehdä tuollaista, vaikka joutuisinkin käyttämään kaupan tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummo, en ole mikään mestarikokki, mutta ihme kyllä olen oppinut kokeilemaan ja mieheni on hyvä testaaja, hän on sen verran hyvää ruokaa,laadukasta ruokaa arvostava.Se ei tarkoita että pitää olla luksusta,vaan meillä luomua,biotuotteita ja puhdasta.Kaupasta löytyy kyllä hyvää perusaineksia puhtaaseen ruokaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.