Omavaraisuudesta porkkanalaatikkoon


Se alkoi taas, sanoi poika kun näki että otin porkkanoita ylös kasvimaalla. Jaa mikä kysyin...
"no joka viikko jotain porkkanasta!"

No näinhän se menee. Tänään vuorossa porkkanalaatikkoa. Ja meillä on 4 uutta kanaa joten noi kananmunat ovat vielä pieniä mutta suurentuvat kyllä kun vanhenevat kanatkin hiukan. Porkkanalaatikon tekeminen on helppoa, yksinkertainen ja terveellinen ruoka, laitoin jauhelihaa ja riisiä joukkoon. Sitä voi soveltaa omin ideoin.

Minulla on haaveena enemmän kasvattaa omavaraisuutta.Ja olenkin tässä  kovasti opiskellut yrttienkasvattamista ihan viljelypohjalta. Kanat antavat jo kananmunia meille omiin tarpeisiin. Kovia lihansyöjiä emme ole joten se lihapuoli ostamme kyllä muualta.

Haaveena siis enemmän yrttejä ja niistä tehdä enemmän musteita itselle ja tutuille.

Omavaraisuus ei ole pelkästään ruokaan liittyvää vaan muutenkin taloudellisuuteen, ekologisiin ratkaisuihin liittyvää. Se miten sitä voisi enemmän omalla kohdalla hyödyntää on kovassa mietinnässä pääkopassani.

Mutta alku se on tuo puutarhakin ja sieltä saatava sato. Ja muutenkin marjojen keräämiset, sienessä käymiset, niiden hyödyntäminen talven varalle jne. Omenahilloa tulee tehtyä monta purkkia, sekä omaa likööriä luuumuista. Luumuhilloa unohtamatta. Vielä on kuivauksessa mm basilikaa. Taitaa jäädä kotikosmetiikan tekeminen nyt vähemmälle.Tosin minulla on poimulehteä kuivattuna ja siitä voikin tehdä kasvohuuhdetta sekä höyrytyshoitoja ihohuokosille, ne tykkää ja teetä unohtamatta. Siitä ensikerralla.

Näin jossain kivan reseptin porkkanapannukakusta, pitänee etsiä se uudelleen...sitä voikin syödä viikolla :)Kommentit

  1. Olet kyllä ahkera.Porkkana on mukavaa purtavaa.Itsellä jää tuo säilöminen vähiin kun taas lähdetään 3 kk-reissun ja otetaan pois päältä pakstin ja jääkaappi.Marjoja on saatu omista puskista ja syöty niitä.Kyllä oma sato on hyvää ja terveelistä.Mukava hetkiä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos RaijaAnnikki, en ole ainaahkera,osaan olla laiska myös.:)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.