Ruusujuuritee, nautinnollinen piristys.

Yhteistyöpostaus.

Teetä on juotu aikojen alusta asti. Mutta aromatisoitujen "teelaatujen" vallankumous on alkanut tiettävästi 1970-luvulta Saksasta, Sveitsistä ja Ranskasta.

Nykyään näitä aromatisoituja "teejuomia", yttitee=hauduke löytyy monenlaisia ja mikä parasta myös Suomesta ja luonnosta erikasveja keräten ja niistä maittavia haudukkeita tehden. Suomessa Yrttipajalta löytyy jo monenlaisia yrttijuomia.

Yrttitee eroaa oikeasta teestä siten että siinä ei ole käytetty teepensaan (camellia sinensis) lehtiä, eikä yrttitee sisällä juurikaan kofeiinia. Myös yrttiteetä juodaan sekä kuumana että kylmänä. Kasvien osia käytetään tuoreeltaan tai kuivattuna.

 Yrttipajan Ruusujuuritee joka minulla oli testattavana, aineosia ovat vadelmanlehdet jotka mm. voidaan sanoa edistävän hikoilua, virtsaamista ja sapentuotantoa, sitä voi siis käytää kehoa kuonasta puhdistavana. Ja kuonaaineiden poisto taas on kehoa piristävää.

Maitohorsmankukka ja maitohorsmanlehti,  mm. ravintokuitua, fosforia, riboflaviinia, C- ja A-vitamiinia. Vastustuskykyä lisäävä vaikutus ja kun elimistö voi hyvin se lisää virkistävää oloa.


Koivunlehti, jossa on paljon c-vitamiinia ja se säilyy hyvin kun lehdille tehdään nopea kuivaus.

Ruusujuuri jota on käytetty historiassa lisäämään voimaa, stressin hallintaan ja hillitsemään väsymystä. Tätä löytyy myös jo kiinalaisessa lääketieteessä ja käyttöhistoria tuhansia vuosia. Eli virkistävä käyttö jo tunnettua.

Tämä yrttijuoma on miellyttävän, pehmeän makuinen. On hyvä sekoittaa pussia ennen käyttöä siten yrtit sekoittuvat keskenään eikä teekupissa maistu vain koivunlehti, kuten itsellä kävi ensimmäisellä kerralla.  Käyttää voi sekä kylmänä että kuumana, helteellä kiva lisä ja vaihtoehto juomaksi.

Itse en kaivannut lisukkeeksi hunajaa, mutta sitäkin voi halutessaan käyttää.

Hauduta ensin noin 10 minuttia ja 1-2tl kuppia kohden ja älä ota yötä vasten, ellet sitten tee öisin töitä :)

Hyvänmakuinen, ja ainakin itsellä huomasin tuon piristävän vaikutuksen ja voin suositella! Meillä myös mies tykkäsi tästä "teestä", hän onkin meillä suuri teen kuluttaja ja koska itse en ole, olin mukavasti yllättynyt tämän teen mausta. Olen hankkinut erillisiä suodatinpussukoita joihin näitä sekoituksia voi laittaa ja helposti kupissa hauduttaa, sekä kannuunkin sopivia. Hyvän vinkin sain anopilta, hän kuivasi pussin, tyhjensi ja käytti uudelleen kun ei heti löytänyt uusia käymässään kaupassa. Hyvä idea.

Poikkea Yrttipajan sivuilla tekemässä kivoja ostoksia, kannattaa.! Ja itse myös jatkossa käytän heidän tuotteitaan.

Yrttipaja sanoo tekstissään "Erittäin piristävä ja virkistävä yleistee", ja aineosiltaan sen voi uskoa!Kommentit