Risiiniöljystä on moneksi


Yhteistyöpostaus.

Bona Valere maahantuo ja markkinoi luonnonkosmetiikkatuotteita, jotka ovat valmistettu käsityönä luonnon parhaista raaka-aineista. Yksikään tuote ei sisällä synteettisiä hajusteita, säilytys- tai väriaineita eikä muita kemikaaleja. Luonnollisestikaan tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Sain testattavakseni Risiiniöljyä josta Bona Valere sanoo sivullaan näin:

Voimakas ihon ja hiusten kosteuttaja, imeytyy syvälle ihoon. Öljyssä on paljon palmitoleiinihappoa (omega 7), joka on tarpeellinen vanhenevan ihon hoitoon muuttaen ihon sileäksi. Ihon ja hiusten kosteuttaja. Virkistää ihoa tehokkaasti auringonoton jälkeen.

Olen paljonkin kuullut ja lukenut Risiiniöljyn vaikutuksista mm hiusten kasvuun. On sekä vastaan että puolesta. Ihan mielenkiinnolla suhtaudun tähän öljyyn. Olen aikaisemmin tehnyt säännöllisiä 1/kk koko yön kookosöljyhoitoja hiuksiini ja päänahkaani, pitää todeta heti tässä että hiukseni ovat erittäin paksut ja luonnonkiharat sekä pituutta on suoristettuna keskelle selkää. Ja päänahkani on erittäin kuiva ja sukuperintönä hiukan Psoriasista korvien takana joten voin sanoa että haastavuutta on pestä hiuksia, hoitaa ja löytää tasapainoa. Luonnonkiharat ovat jo luonnostaan erittäin kuivat laadultaan ja taas kun ovat paksut, päänahkani kärsii ajoittain liiallisesta hikoilusta. Ja psori taas muuten ryppyilee.

Risiiniöljy on paksua öljyä ja sen voi laimentaa  tuohon kookosöljyyn, jos niin tykkää.  Tässä on kätevä suihkepullo mutta minä tykkäsin ensin levittää öljyä sormiin ja siitä hieromalla päänahkaani huolellisesti ja kuiviin latvoihin.  Se tuntui hyvälle. Liika öljyn käyttö saattaa tukkia pääänahan talirauhasia ja se on muistettava näitä käytettäessä, eli kuuri luonteisena ja itselläni tuntui kaksiviikkoa riittävälle ajalle ja kaksi kertaa viikossa tein kevyen hieronnan päänahkaani ja hiusteni latvoihin. Annoin öljyn vaikuttaa muutamia tunteja ja koska muutenkin hiuksiani on pakko pestä useimmin, tein pesut vain pelkällä hoitoaineella. Suosin luonnontuotteita tässäkin tai ainakin silikoni vapaita sekä ilman MI yhdistettä, se allergisoi päänahkaani enemmän. (MI= Metyyli isotiatsolinoni).Kannattaa lukea tuo Ylen sivulta ottamani linkki!

Hiukset tuntuvat pehmeimmille tämänkin öljyn jälkeen Ja takut suoristuivat. Sekä päänahkani tuntui rauhalliselle. Koska päänahkani reagoi todella herkästi ärsykkeisiin, kovin pitkään en uskaltanut tuotetta kokeilla kuten en kokeile  mitään muutakaan outoa päähäni, sillä tasapaino kun sen olen saavuttanut en siitä mielelläni luovu. Tosin koko kevät oli todella stressaavaa itselläni ja sen kyllä huomasin.

Voin sanoa omasta kokemuksesta tähän tuotteeseen, että kohtuudella ja kokeilemalla saa selville sen mikä itselle sopii. En kokeillut kulmakarvoihin niiden kasvua kiihdyttäen, kuten moni on tehnyt, enkä osaa sanoa kasvoiko hiukseni, ne kasvaa muutenkin ihan älyttömää vauhtia. Mutta kuuriluonteisesti voin suositella ja vähän kerrallaan. Kyllä hiuksetkin ja päänahka tarvitsevat kosteutta jotta voivat hyvin. Mutta ei saa tukahduttaa.

En myöskään kokeillut iholle yleensäkään, mutta öljy on erittäin hyvä kuivalle iholla kuten tämäkin tuote siten on.

Kiitos Bona Valere ja huomasin että sivulla on nyt hyvä tarjous, jos jotakuta kiinnostaa. Eli edullisesti kokeilemaan ja nauttimaan hyvistä tuloksista. Jatkossa voin käyttää tätä osana hiusteni ja päänahkani hoitoa.
Kommentit

  1. Kookostuotteet kuulostavat sikäli ihanilta että tykkään kookoksen aromista :)
    Minulla on niin kuiva tukka että kannattaisikin taas miettiä öljyhoitoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinulle ihanasta postauksesta ja kauniista kuvasta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.