maanantai 2. toukokuuta 2016

Saatko olla sinä ?

 Omaan hyvinvointiin liittyvää tekstiä tällä kertaa.


Niin Saatko olla sinä? Vai oletko miellyttäjä vaiko vetäytyvä, ettei sinua huomattaisi?
Teetkö asioita vain koska toinen niin haluaa ja sanoo?

Onko silloin oma itsensä? 

Kun seuraa sivusta parisuhteita, ystävyyssuhteitakin, työelämää, aina on jossain joku joka tekee toisen elämän sietämättömäksi. Huomaamattaan siihen menee itse  mukaan kunnes alkaa väsymään ja huomaakin että hei mikä tässä nyt on, minulla ei olekaan hyvä olla. En ole onnellinen.

Tai tekee itse paljon töitä sen eteen että suhde kestää...Itsekö vain tekee? Entä se toinen?
Kaverisuhteessa on ihan samaa kuviota olemassa. Haetaan hyväksyntää olemalla jotain muuta kuin itse on.

Saatko olla oma itsesi? Pitääkö sinun pelätä mitä sanot toiselle, ettei hän vain suutu, loukkaannu ja jätä sinua? Oletko kenties se kolmas? Klassinen esimerkki väärinteosta juuri sinua itseäsi kohtaan. Sinä hyväksyt osasi olla kolmas, mutta toinen osapuoli pitää hauskaa ja hyötyy molemmista, puolisosta ja sinusta.

Itse vaikuttaa omaan elämäänsä. Kun tekee valintoja. Niin se on. Raakaa kieltä mutta totta. Ja jos itsellä on hyvä olla ja saa vastauksen kysymykseen Saatko olla sinä,? silloin on kaikki ok!

Ei kukaan muu määrittele kenen kanssa olet, tai asut tai menet naimisiin, itse sen valinnan tekee ja siten myös hyväksyy miten siinä suhteessa on. Koska valitsee sen ihmisen joka ei ajattele samoin. Ei ajattele että olette tasavertaisia suhteessa. Vaan sinä olet se joka ei saa olla oma itsensä, se toinen on.


Huomaan näin vuosien mittaan että se suhteessa pahoinvointi on lisääntynyt. Ollaan vain hetki yhdessä, tai voidaan pahoin. Miksi?

Onnellisia ihmisiä on paljon! On he sitten parisuhteessa, kavereita, yksin....heitä on!

Kun saat olla oma itsesi kaikessa. Olet hyväksytty sellaisena kuin olet. Se on hyvä perusta kaikelle mitä teet.

Tämä teksti on vain osa tulevasta nettikurssistani.. "Saatko olla sinä."
Jos koet tarvitsevasi apua, tukea.Kotisivuillani on lisää tietoa. Se taas löytyy oikealta ylhäältä. Ei huonossa suhteessa tarvitse olla. On paljon ihmisiä jotka ovat hyvässä suhteessa. Ei yksinäisyys ole taakka, se on parempi vaihtoehto kuin pahaolo.

Saatko olla sinä?

Muistattehan että tekstit ja kirjoitelmat ovat kaikki suuntaa antavia, niiden tarkoitus on vain herätellä miettimään.  Ja ne perustuvat omiin näkemyksiini, tietooni, kokemuksiini. Ja käsittelevät myös kipeitäkin asioita, sillä elämä ei ole aina kaunis.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.