Voikukkamehu ja tee ja muista Arvonta!
Ensin käyn läpi miten voit tehdä voikukkamehua, olen tätä ohjetta jostain aikoja sitten lukenut ja nyt se on ihan omassa päässäni. Jollain voi olla parempia ohjeita tähän, kokeillla voi itsekin ja lisätä makeutta oman maun mukaan.

Eli kerää puhtaita kukkia, ei tievarsilta. Voikukat pilkotaan tai nypitään pieneksi ja niiden päälle lisätään kuumaa vettä, mielummin kiehuvaa. Ne saavat olla siinä jonkun aikaa likoamassa mutta ei todellakaan pitkää aikaa , minulla oli seuraavaan päivään.
Ei sen pidempää aikaa sillä se maku muuttuu kitkerämmäksi.
Voit lisätä sitruunaa tai vaikka applesiinia tässä vaiheessa.
Seuraavana päivänä pulloon ja kylmään, on helppoa ja kylmänä maukkaampaa!.

Jos teet mehua kasvopuhdistukemulsiota varten, voit jättää nuo sitruunat ja appelsiinit pois. Kuten itse teen, näistä tuoreista kukista näin keväisin ja osan vain mehuksi.

Voikukanterälehtiä ei saa keittää! Se väri muuttuu ruskeaksi liemeksi.!

Tässä vielä ohjetta tarkemmin mehuun.


Voikukkamehu

250 g voikukkia
1½ kg sokeria
2 sitruunaa tai 2 pienä appelsiinia
4 l vettä

Kerää vain jo auenneita kukkia, mieluummin juuri auenneita ja poista niistä kukan alin vihreä osa, eli käteen jää vain pelkkä keltainen osa. Vihreä osa tekee mehusta kitkerää!
Pese sitruuna ja viipaloi ne ohueksi samoin jos käytät appelsiinia.
Kaada kiehuva vesi terälehtien päälle, lisää sitruunat tai applesiini ja anna olla peitettynä seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä siivilöi mehu ohuen harsokankaan läpi, siihen jää rippeet ja vain puhdas mehu jää. Lisää mehuun sokeri sekoittaen koko ajan ja kiehauta varoen, ei keitetä!
Vain että sokeri liukenee. Kuori pinnalta mahdolliset kuonat pois ja kaada puhtaisiin pulloihin. Mehu säilyy noin viikon jääkaapissa ja sitä voi myös pakastaa jos pullosi ovat sen kestäviä. Ja ei pulloa ihan täyteen pakastettaessa!Voikukkatee

2 tl kuivattuja voikukanlehtiä
2½ dl kiehuvaa vettä
1 tl hunajaa tai tl sokeria

Teelusikalliset kuivattua voikukanlehteä liotuspussiin tai mikä sinulla onkin jolla voit teetä liottaa, voit myös lisätä suoraan kiehuvan veden johonkin kannuun ja siivilöidä sitten lehdet pois. Hauduta noin 10 min ensin.

Muista että voikukanlehdet ovat hyvä diureetin lähde eli älä juo paljoa kerrallaan eikä pitkiä aikoja! Teelaatuja on hyvä vaihdella vaikka päivittäin. tasapuolisuus ja elimistöllekin hyvä. Jos haluat juoda vaikka viikon samaa, on hyvä pitää vaikka viikko sitten taukoa. Ei kannata juoda myöskään illalla juuri tuon nesteenpoisto vaikutuksensa takia.
Voit käyttää sokeria tai hunjaa mutta ei maitoa.

Ja vain kuivatut lehdet sopivat teehen, ei kukkaosa sitä kun on vaikea kuivattaa :)

Kerää puhtaalta alueelta voikukalehtiä ja laita ne leveälle alustalle ohuena kerroksena kuivumaan varjoon, ei auringonpaisteeseen. Laita kuivatut yrtit tiiviiseen rasiaan tai purkkiin. Ja muista lupa sekä katso ettet kerää mistään ojasta tai lantakasan vierestä.


Voikukan terälehtiä voi tuoreena käyttää teessä, kerää puhtaita ja lisää ne teepussiin tai kannuun suoraan josta ne pitää siivilöidä pois. Anna hautua ja nauti. Ei lehtiä tai kukan vihreitä osia, karvaita.Tässä helpot ohjeet ja kokeilemaan vaan, nyt on voikukan aikaa!
Seuraava postaus onkin puhdistusemulsiontekoa...tule mukaan!

Ja muista arvontani, se löytyy    Tästä !


Kommentit

 1. Kivoja ohjeita, kovasti jo odottelen, että pääsisi kokeilemaan :)
  Täällä ei kasva vielä mitään, paitsi ihan minikokoisia nokkosia, joihin jo käteni tökkäsin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meillä,asun Saksassa on hiukan pidemmällä tämä kevät, mutta yritän laitella ohjeita vähän kuin sen mukaan mikä kukkii..jos vaan pysyn perässä :) Kiitos kommentistasi! Nokkosista asiaa..hmm..:))

   Poista
 2. Mielenkiintoinen ohje, kiitos! Vielä voikukkia kasva täällä, mutta kaipa nekin kohta heräävät. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.