Vesi tuo raikas juoma.Juotko riittävästi? Tai juotko liikaa? Vaikka vedestä puhutaan paljon, ei toisto pahaa tee :)

Jano on hyvä mittari siihen että silloin elimistö tarvitsee vettä. Terveellä ihmisellä tämä mittari toimii hyvin. Vanhuksella tai vakavasti sairaalla tämä heikkenee, joten silloin on selvää että lähellä on vettä pullossa tai vaikkapa jääkaapissa kannussa. Raikas vesi on myös hyvää ruoka- ja janojuomaa. Eikä vesi rasita hampaiden kiillettäkään, hyvä muistaa että samalla hoitaa myös hampaitaan kun juo vettä. Jos on kovin sairas eikä pysty kunolla nielemään, voi suuhun ottaa jääpaloja, niitä imeskellessä saa myös vettä ja se helpottaa.

Entä jos juo liikaa? Kun juo paljon vettä, juoksee myös paljon vessassa. Ja samalla myös huomaamatta rasittuu virtsarakkokin, se taas voi tuoda myöhemmin ongelmia pidätyskykyyn. Ei vettä pidä olla koka aikaa lipitätmässä, ei siihen ole tarvetta. Raskaat juoksumaratonit ovat erikseen tai jos olet kauan kuumassa. Silloin tietenkin on järkevää välillä tankata vettä kun sitä myös haituu paljon.

Luin artikkelin jossa tätä asiaa on hyvin sanottu. Ja laitan sen tähän myös esiin linkkinä, voitte itse lukea. ja miettiä miten itse toimitte vedenjuonnin kanssa. Juotteko riittävästi tai liikaa? Vai sopivasti. Itse pyrin siihen sopivaan,  mutta silti tahtoo tulla jano, ja kyllä vaan kylmä vesi maistuu mahtavalle.

Tuossa on tuo linkki, eikä ollut tarkoitus mainosta tuota lehteä mutta ei näiltä mainoksilta voi aina välttyä.

Linkki vesi

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.