Katsaus syreeniin


Syreenin kukat ovat meilläkin vielä alullaan ja malttamattona odotan niiden kasvavan ja tuoksuvan. Kerään syreenin kukkia maljakkoon tietenkin, ja ihan vaan terassia koristamaan. Sekä tänä vuonna kokeilen virkistävää juomaa. Kasvihan on myrkytön! Ja maistele ensin jos sinulla on erilaisia syreenejä, joku voi olla karvas maultaan. Tämä minulla oleva sopii kyllä juomaan miedon makunsa takia.

1.Litraan vettä voit lisätä desin syreeninkukkia. Voit siivilöidä kukat pois jos et halua että ne ovat siellä. Anna kuitenkin olla hetken, parikin tuntia että se maku irtoaa ja voit myös halutessasi lisätä jäitä kannuun. Näin saat hyvää raikasta juomaa. Eikä tarvitse ostaa kallista makuvettä kaupasta, kuten täällä Saksassa on tapana. En tiedä onko siellä Suomessa??

Kukat on hyvä ensin puhdistaa, niihin kertyy pieniä ötököitä herkästi. Ja ota vain hyvät, terveet kukat käyttöön.

Voit myös koristella kakkuja syreeninkukilla, se on näyttävää ja raikasta! Ja muutenkin leipomuksiasi, ne antavat kivan lisän kattauskeen. Ei siis vain maljakkoon.
Entä jos teet syreenisokeria?2. Syreenisokeri. Kerää terveitä kukkia astiaan, huuhtele ne ensin jossain isommassa astiassa ja anna kuivua hyvin, etteivät vaan homehdu suljetussa purkissa. Ja lisää sinne sitten sokeria ja sekoittele päivittäin näin irtoaa paakut ja sokeristasi tulee tasaisempaa. Sopii hyvin vaikka muurinpohja lättyjen kanssa, mansikkakakkuun tai pannukakkuun. Kesän herkkua :)

Ohje sokeriin on helppo, eli desi/desi, kaksidesiä/kaksidesiä, miten paljon haluat tehdä, suhde on sama. Ja se suljettu lasipurkki. Sokeri on valmista  kun kukat ovat kuivuneet. Normaalisti jo parinpäivän kuluttua. Ellei jo seuraavanankin päivänä.

Tässä on yksi kiva linkki avaa ja kurkista, Ulrika Karlssonin mehutiivisteen teko-ohje.


3. Mihin voit käyttää syreeninkukkia on kylpyvesi. Eli kerää puhtaita kukkia, puhdista ne ensin ötököistä ja lisää lämpimään kylpyveteesi, anna olla niiden hiukan aikaa siellä ja sitten vasta menet itse.  Rentouttavaa ja virkistävä vaikutus!

4. Rentouttava jalkakylpy on todella yksinkertaista. Tarvitset 4dl merisuolaa, itse laitoin 3rkl kookosöljyä sen pehmentävän vaikutuksen takia, voit halutessasi lisätä aromaattista öljyä 3 tippaa, jotkut laittavat tätä aina, itse en  ja sitten mukaan kuivattuja syreeninkukkia. Sekoita hyvin aineet keskenään vaikka kannellisessa lapsipurkissa jossa voit vapaasti ravistella ja pyöritellä purkkia. Jätä valmis jalkakylpysuola tähän purkkiin, ellet halua vaihtaa sitä siistimpään purkkiin. Ja vain muutama teelusikallinen vatiin sekä jalat perässä, nauti!

5. Kuivatut syreeninkukat käyvät myös tuoksupussiinkin. Itse tein muutaman viime vuonna ja tuoksu kestää hetken, mutta sen voi sitten korvata toisilla tuoksuilla myöhemmin.

Tämä on myös upea omatekemä lahjaidea!Kommentit

  1. Mienkiintoista! Minä kun olen vain katseella nauttinut syreeninkukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Millin kun tulit mukaan. Niin meillä alkaa syreeni jo puhjeta loistoonsa joten pääsen keräilemään kukkia kohta ja laitan tänne sitten lisää vinkkejä..

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.