maanantai 25. huhtikuuta 2016

Hiljentyminen osa itsehoitoaPaljon puhutaan ja ohjeistetaan hiljentymään, kuuntelemaan omaa kehoaan. Pysähtyä kaiken kiireen keskellä. Meditoimalla, joogaamalla. Entä jos ei niitä osaa?
Miten sitten pysähtyy ja kuuntelee itseään. Se on loppujenlopuksi hyvin yksinkertaista.

Mikä estää olemasta välillä laiska, tekemättä mitään. Ilman että siitä heti syyllistetään. Kun toinen makaa vaan sohvalla tai uppoaa hyvään kirjaan, katsoo elokuvia keskellä päivää tai jättää juuri nyt pakolliset siivoukset väliin. En nyt tarkoita sitä että sohvalla maataan joka päivä ja muut tekevät makaajan työt.

On pakko tehdä sitä tai tätä. onko? Määräytyt asiat on tehtävä ajallaan mutta on myös asioita joita voi hiukan siirtää tai tehdä eripäivänä kuin tavallisesti, tai eri aikaankin.
Se muuten piristää kummasti.

Itse olen tottunut siivoamaan perjantaina, heti töiden jälkeen se pakkopulla odottaa. Pakko siivota että koti on siisti viikonlopun. Siitä saa paremmat fiilikset. No muutin hiukan tapojani, siivoan toki perjantaisin edelleen, mutta käynkin kaupassa viikonlopuksi jo torstaina. Kaikkia tavaroita saa ostettua jo torstaina, ja ne säilyvät kyllä. En tee tätä aina näin, mutta vaihdellen ettei aina ole samaa rytmiä joka puuduttaa. Ja välillä olen siivonnut myös jo torstaina. On kiva tulla perjantaina kotiin kun kaikki on jo siivottu. Ja viikonloppu voi alkaa.

Kun haluaa pysähtyä kuuntelemaan itseään sen voi tehdä ulkoillen, sen voi tehdä lukien, olemalla vain sohvalla silmät kiinni ja leväten. Ei se vaadi hienoja juttuja. Ei se vaadi että pitää mennä jonnekin, että on pakko mennä jonnekin että voi levätä.

Olen käynyt kursseja tästäkin asiasta ja sovellan opittua itseeni ja jaan sitä myös muille.
Kuten kuvassa oleva teksti sanoo, " ole hiljaa ja samalla hyvin valpas" sen saavuttaa kyllä kun antaa itselleen luvan olla. Hetki yksin itsensä kanssa hiljaisuudessa antaa todella paljon. Tähänkin on olemassa erilaisia ohjattuja harjoituksia, neuvoja. Ne ovatkin hyvä apu, jos itsestä tuntuu ettei itse osaa tai löydä sitä hiljaisuutta itsestään. Ja kun mennään kehon viesteihin, niistä on hyvä saadakin enemmän tietoa asiantuntijalta.

Tänään päätin että lepään 15minuuttia heti töiden jälkeen, en edes ajattele. Se lepohetki löytyy kyllä kun itse miettii milloin se on. Ja jakaa asioita parinsa kanssa. Itsekin olen perheellinen. Ja on iso puutarha, on kotieläimiä....ja pitäisi tehdä sitä ja tätä! Mutta mä olen vaan sen hetken itselleni joka päivä!

2 kommenttia:

 1. Minä kuuntelen hiljaa musiikkia esimerkiksi tätä (laitoin ensin linkin väärin)


  https://www.youtube.com/watch?v=X_WYLNVSE3U&feature=youtu.be

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä!! Itsekin kuuntelen tuon suuntaista musiikkia ja paljon! Se rauhoittaa, meditaatio musiikkia ja olla vain sekä syventyä musiikin rytmiin...

   Poista

Kiitos kun jätit kommentin. Tulen mielelläni vastavierailulle.